Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa ref HG alocare sume pentru Ministerul pentru Consultare Publica

ro

16 Dec, 2015 14:16 2388 Marime text
Primele activităţi ale Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic primesc astăzi şi suportul financiar din partea Guvernului României

 

Înființat în urmă cu trei săptămâni, Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC)  are rolul constituirii și promovării unui cadru riguros de consultări publice cu societatea civilă, cu cetățenii și cu toți factorii interesați. De asemenea, Ministerul va pune în aplicare politici naționale în domeniul dialogului civic, consultării publice, transparenței guvernării deschise, participative și responsabile, în jurul unor teme strategice asociate direcțiilor dezvoltare propuse public de către Guvern, inclusiv prin preluarea sugestiilor societății civile.  De altfel, MCPDC a lansat recent în consultare publică o prima variantă a LISTEI TRANSPARENȚEI DOCUMENTELOR CERUTE DE CĂTRE SOCIETATEA CIVILĂ. Ministerul îşi propune astfel obiective clare în transparentizarea informaţiilor de interes capital pentru cetăţeni. 

În acest context, Guvernul a alocat astăzi Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic fondurile minime necesare finanțării cheltuielilor curente până la sfârșitul anului 2015 (35.000 de lei), Ministrul Alexandru anunțând că dorește să se efectueze cele mai scăzute cheltuieli posibile, respectând, în același timp, cadrul legal existent cu privire la funcționarea unui minister. Executivul a aprobat astăzi, o Hotărâre prin care alocă suma pentru cheltuieli de funcționare minimale pentru restul periodei din anul 2015 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în condițiile în care instituția a fost recent înființată prin OUG 55/2015, fiind neprevăzută la momentul întocmirii bugetului aferent 2015. În ședinţa de guvern, de altfel, Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru a precizat: „înțeleg raţiunea pentru care s-a realizat alocarea resurselor financiare pentru activităţiile MCPDC din 2015 din Fondul de rezervă bugetară. Acest lucru nu este în concordanță cu un întreg set de principii pe care le-am susţinut în societatea civilă în ultimii ani dar, așa cum a precizat și Ministerului Finanțelor, este singura soluţie funcţională pentru derularea activităţiilor Ministerului în 2015".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii