Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană şi-a dat acordul pentru conversia în acţiuni a datoriilor CNCFR

ro

03 Apr, 2012 23:31 713 Marime text

Guvernul a adoptat astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, conversia în acţiuni a datoriilor istorice ale Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA în valoare de 3,9 mld. lei, pe care le înregistrează la bugetul statului.

"Întregul proces a primit aprobarea Comisiei Europene. /.../Avem acordul Comisiei Europene, care nu consideră conversia în acţiuni ajutor de stat, întrucât nu există concurenţă pe această piaţă. Este o piaţă cu un singur operator important şi atunci problema ajutorului de stat nu se pune", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menţionat că demersul legislativ a fost început de Guvern după ce a primit acordul Comisiei Europene.

De asemenea, a afirmat Dan Suciu, procesul privind conversia în acţiuni a datoriilor istorice ale Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA este condiţionat şi dublat de un Plan de măsuri de redresare economico-financiară. "Aceste măsuri prevăd diminuarea treptată a pierderilor pe care le înregistrează această companie, pentru ca datorii de asemenea amploare să nu se mai acumuleze", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii