Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a opta reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013

ro

11 Jun, 2012 22:29 755 Marime text

Autoritatea de Management a Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013 - Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România, Autoritatea Naţională - Ministerul Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria şi Secretariatul Tehnic Comun al Programului RO-BG - Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Graniţa România-Bulgaria au organizat vineri, 8 iunie a.c., la Constanţa, cea de a opta reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare.

În cadrul reuniunii s-au dezbătut şi luat decizii privind următoarele aspecte:

1. Raportul Anual de Implementare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 pentru anul 2011 care prezintă, pe baza unei analize calitative, principalele progrese tehnice şi financiare înregistrate pe parcursul anului.

2. Revizuirea tabelelor financiare aferente Programului în conformitate cu regulamentele Comisiei Europene.

3. Revizuirea metodologiei de contractare a proiectelor aflate pe lista de rezervă.

4. Utilizarea unor fonduri din bugetul de asistenţă tehnică pentru pregătirea următoarei perioade de programare (2014-2020).

5. Revizuirea Anexei 4 - Bugetul pentru anul 2012, din Strategia Anuală de Asistenţă Tehnică a anului în curs.

De asemenea, în cadrul reuniunii au fost prezentate membrilor CCM şi informaţii detaliate privind stadiul implementării Programului cu accent pe progresele fizice şi financiare înregistrate până în prezent. Reprezentantul Comisiei Europene la această întâlnire, Kypros KYPRIANOU, a prezentat arhitectura viitoarei perioade de programare, 2014-2020.

Conform regulamentelor europene privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Monitorizare are rolul de a superviza Programul şi de a asigura calitatea şi eficacitatea implementării Programului şi a proiectelor din cadrul lui. Comitetul a fost înfiinţat şi este alcătuit din reprezentanţi la nivel naţional, regional şi local ai celor două state.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii