Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

14.10 - Comunicat de presa ref HG privind recunoasterea calificarii de marinar la CCNR

ro

14 Oct, 2015 15:21 983 Marime text
Calificarea de marinar obținută prin formare profesională, valabilă pe Rin


Guvernul a aprobat astăzi o Hotărâre ce prevede ca marinarii de la bordul navelor de navigație interioară din România, care urmează stagii naționale de formare profesională începând cu 2015, să nu mai fie nevoiți să meargă la instruire în alte state europene pentru a putea naviga pe Rin. 

Un acord administrativ între Comisia Centrală pentru Navigație pe Rin (CCNR) și Ministerul Transporturilor din România stabilește recunoașterea reciprocă a calificării de marinar obținută prin calificare profesională. Acordul semnat la Strasbourg, la 4 decembrie 2014, completează Acordul administrativ privind recunoașterea reciprocă a carnetelor de serviciu între cele două instituții. 

Actul normativ reglementează ca CCNR să recunoască valabilitatea pe Rin a calificării de marinar obținută prin formare profesională în cadrul Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), atestată prin Certificatul de absolvire a Cursului de calificare de marinar (emis de CERONAV) și prin Certificatul de capacitate pentru funcția de marinar fluvial, emis de Autoritatea Navală Română.

Vor fi valide stagiile de formare profesională ale căror cursuri au început din 2015.

Informații suplimentare: 

Acordul administrativ multilateral pentru recunoașterea reciprocă a carnetelor de serviciu a mai fost semnat între Comisia Centrală pentru Navigație pe Rin și organismele competente din țări precum Austria, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia. CERONAV este prima instituție est-europeană care, în baza acestui acord, a întreprins demersurile necesare în vederea acceptării pe Rin a calificării de marinar obținută prin formarea profesională în cadrul instituției. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii