Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile jandarmilor constănţeni în perioada 16-22 mai a.c.

ro

22 May, 2015 09:30 1600 Marime text
În perioada 16-22 mai  a.c., peste 200 jandarmi au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în judeţul Constanţa.  Au fost executate peste 90 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.
 
Jandarmii au aplicat 46 sancţiuni contravenţionale dintre care 10 avertismente scrise şi 36 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 6000 lei.
 
Deasemenea,  jandarmii constanţeni au constatat  33  fapte de natură penală, dintre care 28  în mod independent  şi 5 în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 35 de făptuitori.
 
Majoritatea faptelor constatate independent au fost pe linia contrabandei cu ţigări şi a consumului de substanţe cu efect halucinogen.
 
Marţi, 19 mai a.c., 100 de jandarmi constănţeni au participat la acţiunile coordonate de D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa, ce a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în savârşirea infracţiunii de proxenetism.
 
Au mai fost executate şi 60  misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, o misiune în sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa şi una în colaborare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Constanţa pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori executorii.
 
 
II   Jandarmii au surprins în Constanţa, cinci persoane care aveau asupra lor joint-uri şi 17 pacheţele de staniol care conţineau o substanţă vegetală halucinogenă de culoare verde.
 
          Joi, 21 mai a.c., ora 15.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, în zona gării, a observat trei persoane care-şi confecţionau ţigarete artificiale (joint-uri). La vederea militarilor, tinerii cu vârste cuprinse între 21-24 ani,  au început să se agite, au aruncat pe jos ţigaretele, au mărit ritmul de mers şi s-au îndreptat către un autoturism. Au fost somaţi, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.
 
         Asupra acestora, jandarmii au mai găsit zece pacheţele de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă, de culoare verde.
 
        Câteva ore mai târziu, jandarmii i-au surprins în zona Far, pe G.A. şi M.A, de 24 ani, respectiv 32 ani, din Constanţa care aveau asupra lor şapte pacheţele cu aceeaşi substanţă psihotropă.
 
         Joint-urile şi pacheţelele găsite asupra lor vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.
 
         Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.
 
 
 
               COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii