Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Costinesti, un barbat a smuls insigna de pe uniforma unui politist si a muscat un jandarm

ro

26 Jul, 2009 18:01 1276 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
J A N D A R M E R I A   R O M Â N Ă
Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa
Relaţii Publice
B-dul. I.C. Brătianu  Nr. 246 ; Tel. : 0241.623435, Fax : 0241.545948
www.jandarmeriamobilatomis.ro
e-mail: grupareadejandarmimobilatomis@yahoo.com
                                                                                                                                                                                                        

BULETIN INFORMATIV
Constanţa, 26.07.2009
 
      Sinteza de week-end

      În perioada 24 – 26 iulie a.c., efectivele din cadrul Grupării de jandarmi Mobile „TOMIS” destinate menţinerii ordinii şi siguranţei publice în cooperare cu Poliţia, pe litoral, au aplicat 102 sancţiuni contravenţionale, din care 24 avertismente scrise şi 78 amenzi, în valoare totală de 58.700 lei.
      A fost constată săvârşirea unei infracţiuni, cu un autor, 18 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru stabilirea identităţii sau verificări şi au fost executate 23 intervenţii ca răspuns la solicitare prin numărul unic de urgenţă 112.
      Contravenţiile constatate se referă în general la tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice neamenajate, comerţul ambulant pe plajă sau în zona plajei, fără respectarea prevederilor legale, etc..

      Ultraj contra bunelor moravuri
      Duminică, 26 iulie a.c., în jurul orei 02.45, o echipă mixtă (poliţist – jandarm) aflată în serviciul de patrulare în staţiunea Costineşti, a intervenit pentru aplanarea unui conflict spontan, produs pe fondul consumului exagerat de alcool.
      La solicitarea oamenilor legii de a se legitima, cel indicat de martori ca fiind responsabil cu producerea scandalului a refuzat şi a devenit mai agresiv, violenţa sa îndreptându-se de data aceasta către poliţist şi jandarm, drept pentru care, a fost condus la sediul Poliţiei pentru identificare şi aplicarea măsurilor legale. Pe traseul de deplasare, scandalagiul a încercat să fugă, fiind prins imediat, ceea ce i-a sporit furia, a adresat injurii şi expresii jignitoare patrulei de ordine publică, a smuls insigna de pe uiforma poliţistului şi a muşcat puternic pe jandarm, de braţul drept, reuşindu-se în cele din urmă, conducerea forţată a bărbatului la sediul Poliţiei, unde a spart un geam  şi a continuat să aibă un comportament deosebit de violent.
      Jandarmul a primit îngrijiri medicale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.


      Cel în cauză a fost identificat ca fiind DANIEL C. de 20 ani, din Târgovişte şi pe numele său au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliţiei Costineşti.
            

OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE

Lt.col.  SORIN MUSTĂŢEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un scriitor talentat 26 Jul, 2009 15:20 militienii au capete patrate, vocabular de coada vacii, dau tare cu bulanu la capul contribuabilului, injura si ameninta pentru ca ei se cred "zei" deoarece sunt imbracati cu niste haine date de pomana de statul roman, au in "gentile diplomat" doar o pereche de catuse de inox si un box sau baston de cauciuc, dupa caz.