Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondiala a Mediului

ro

03 Jun, 2009 18:09 3055 Marime text

  GARDA NATIONALA DE MEDIU                                            COMISARIATUL JUDETEAN CONSTANTA Constanta, strada Unirii nr.23 Tel/fax.0241-690990, tel.0241-698555  E-mail : cjconstanta@gnm.ro 

COMUNICAT

Sarbatorita in fiecare an la 5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului a fost instituita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite pentru celebrarea conferintei “Ecologia Umana” desfasurata la Stockholm. Cu ocazia acestei aniversari in toata lumea au loc evenimente speciale care amintesc oamenilor despre importanta mediului inconjurator.
In anul 2009, Ziua Mondiala a Mediului va fi sarbatorita in Mexic iar tema aleasa de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu este « Planeta ta are nevoie de tine. Alatura-te luptei pentru combaterea schimbarilor climatice!" Recunoscandu-se faptul ca fenomenul schimbarilor climatice reprezinta o prioritate a timpurilor noastre, mesajul transmis de UNEP statelor si comunitatilor este acela de a modifica comportamentul si stilul de viata prin eficientizarea consumului de energie, utilizarea energiilor curate, de a folosi în transport mijloace mai puţin poluante şi de a proteja spaţiile verzi si padurile ca factor de contracarare a cresterii emisiilor de gaze cu efect de sera.
Pentru marcarea acestui eveniment, în perioada 1-5 iunie “Săptămâna mediului tău”  reprezentantii Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Constanta participa la sarbatorirea  Zilei Rezervatiei Marine 2 Mai – Vama Veche, alaturi de Institutul National de de Cercetare Dezvoltare Marina “ Grigore Antipa si Scoala cu clasele I – VIII din localitatea 2 Mai . Tot in aceasta saptamana s-a incheiat concursul “Gardianul Mediului” lansat in data de 12 Martie 2009, cu prilejul Zilei Nationale a GNM, concurs destinat elevilor, pe categorii de varsta ( clasele I-IV, V-VIII si IX-XII ) prin care acestia au fost  invitati sa identifice problemele de mediu in comunitatile din care provin (deseuri depozitate necorespunzator, poluarea aerului, ape contaminate, lipsa de respect a locuitorilor fata de mediu: hartii aruncate la intamplare etc.). In urma jurizarii lucrarilor participante au fost desemnati urmatorii castigatori:

Sectiunea I – desene ( clasele I – IV)
Locul I – OLTEANU DRAGOS,  Scoala nr. 5 Medgidia
Locul II – COSMA BIANCA,  Scoala nr. 24 ” Ion Jalea” Constanta
Locul III – STANCU IOANA, Scoala “ Remus Opreanu” Constanta

Sectiunea II – eseuri ( clasele V – VIII)
Locul I – BOLAT DENISA, Scoala nr. 3 Mangalia
Locul II – NEACSU MIHAI VALENTIN, Scoala nr. 2 Siminoc Structura Murfatlar
Locul III – MANGRI NICOLETA, Colegiul Agricol Poarta Alba

Sectiunea III – fotografii ( clasele IX – XII)
Locul I – STAMAT RALUCA, Colegiul Tehnic Energetic
Locul II – NITU CRISTIANA, Liceul Teoretic “ George Calinescu”
Locul III – BRADU ILIE, Scoala de Arte si Meserii -  Colegiul Agricol Poarta Alba

La sediul GNM – CJ Constanta a fost amenajata o expozitie cu lucrarile participante la concurs iar cele mai frumoase dintre acestea vor fi folosite la sfarsitul anului pentru realizarea unui album si a unui calendar.

COMISAR SEF
Ing. Vasile PETRO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii