Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volkswagen cu certificat de înmatriculare fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

ro

22 May, 2015 09:53 1036 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Volkswagen cu certificat de înmatriculare fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român care conducea o autoutilitară cu platformă, pe care era transportat un autoturism cu numere de Franţa, pentru care a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.
 
În data de 21.05.2015, în jurul orei 07.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C. MARIAN, în vârstă de 50 de ani, care conducea o autoutilitară cu platformă, ambele înmatriculate în România, pe care era transportat un autoturism marca Volkswagen cu numere de  Franţa.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că unul dintre documentele autoturismului prezentate la control, certificatul de înmatriculare, cu însemnele statului francez, este susceptibil a fi falsificat.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
Braconieri identificaţi pe Grindul Flămânda
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 34 kilograme peşte fără documente justificative şi trei plase de pescuit tip setcă în lungime de 150 de metri.
 
În data 21.05.2015, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea, în cooperare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au oprit pentru control, în zona Grindului Flămânda, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau M. DRAGOŞ de 22 ani şi U. ROBERT-CRISTIAN de 19 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.
În urma controlului, în ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 34 kilograme peşte proaspăt din speciile crap şi şalău, precum şi trei plase de pescuit tip setcă din fir textil.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit în lungime de 150 metri, iar bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „nedeţinerea licenţei de pescuit comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii