Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 70 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

12 May, 2015 11:07 905 Marime text
Poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau  cantitatea de 75,5 kilograme peşte, fără documente justificative.
 
 În data de 11.05.2015, în jurul orei 14.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona localităţii Grindu, l-a depistat pe T.D. în vârstă de 60 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, în timp ce transporta, într-un sac de  rafie, cantitatea de 17,5 kilograme de peşte din speciile somn, scrumbie, plătică şi păstrugă, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.
În data de 12.05.2015, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, în zona localităţii Sălcioara, un autoturism marca Nissan Patrol, în care se aflau P.G. în vârstă de 59 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vrancea şi D.C. în vârstă de 64 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificării autoturismului, a fost descoperită cantitatea de 58 kilograme peşte din specia caras, pentru care cele două persoane nu au prezentat documente justificative.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 75,5  kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale,  iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
 
                            Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Tulcea                        
                                           Inspector principal de poliţie
                                                           AGIGHIOLEANU NATALIA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii