Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Garda de Coasta 12.02.2016

ro

12 Feb, 2016 11:15 1987 Marime text
Sute de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, 564 de jocuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 54.000 lei dacă ar fi originale.
 
În data de 11.02.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean chinez în vârstă de 52 de ani, cu reşedinţa în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 564 seturi de jucării (jocuri de lego), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 54.000 lei dacă ar fi fost originale.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Aproximativ un sfert de tonă de motorină confiscată la Isaccea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a S.P.F. Isaccea un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 240  litri produs petrolier fără documente justificative.
 
 În data de 11.02.2016, în jurul orei 13.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia, înmatriculat în Tulcea, condus de cetăţeanul român P.N., în vârstă de 46 de ani.
În urma controlului, în autoturism a fost găsită cantitatea de 240 litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, depozitată în 12 bidoane din plastic, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Tulcea, a declarat că a achiziţionat motorina de la o persoană necunoscută, care i-a oferit-o la un preţ avantajos.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cei 240 de litri de produs petrolier, cu o valoare de aproximativ 1.000 lei, conform procedurilor legale şi l-au sancţionat contravenţional pe bărbat cu suma de 500 lei conform art. 3 din Legea 12/1990 republicată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii