Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunica de presă Garda de Coastă Constanța - 17.03.2016

ro

17 Mar, 2016 10:45 2258 Marime text
Peste 300 de kilograme de peşte şi un kilometru de plase de pescuit, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
                   
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a S.P.F. Tulcea doi cetăţeni români care transportau, cu un atelaj hipo, 314 kilograme de peşte şi 14 unelte de pescuit tip plasă monofilament în lungime de 1.015 metri, fără documente justificative.
 
În data de 16.03.2016, în jurul orei 19.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea – Garda de Coastă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un atelaj hipo în care se aflau cetăţenii români P.N., de 34 ani, şi C.M., de 35 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.
În urma controlului, a fost găsită cantitatea de 314 kilograme peşte  din speciile babuşcă şi şalău (subdimensionat), şi 14 unelte de tip plasă monofilament, în lungime totală de 1.015 metri, pentru care bărbaţii nu au putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ,,producerea, importul, deţinerea, comercializarea, sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008.
 
Peste 10.000 de produse textile nedeclarate,
confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov, 12.000  bucăţi prosoape pentru bucătărie, nedeclarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 24.000 lei.
 
În data de 15.03.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean chinez, în vârstă de 51 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 12.000 bucăţi prosoape pentru bucătărie, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 24.000 lei.
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „folosire de acte nereale la autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Autoturism Opel cu certificat de înmatriculare fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria pentru care a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.
 
În data de 16.03.2016, în jurul orei 13.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, N.V.F., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care conducea un autoturism marca Opel înmatriculat în R. Bulgaria.
La solicitarea lucrătorilor noştri, bărbatul a prezentat la control şi documentele maşinii. Poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare prezentat, era fals.
Şoferul în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul este fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320 şi art. 323 din Codul Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii