Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa 18.04.2012

ro

18 Apr, 2012 14:59 1221 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA

BULETIN INFORMATIV
18.04.2012

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Mii de brăţări şi coliere confiscate la Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

În data de 17.04.2012, în jurul orei 12.00, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic amănunţit asupra unui container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, în care au fost descoperite 3.240 de brăţări din material plastic, 1.704 coliere din metal şi 48 de jucării reprezentând maşinuţe cu telecomandă, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile descoperite, în valoare totală de aproximativ 450.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost reţinute de către lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.
Pe numele administratorului societăţii comerciale respective, un cetăţean român domiciliat în Bucureşti, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998, republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii