Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 14.10.2012

ro

14 Oct, 2012 15:26 1087 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

                                           BULETIN INFORMATIV
14.10.2012
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Peste 20.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra a două containere sosite din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.
În primul container au fost descoperite 20.796 jucării pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, iar în al doilea container a fost găsită marfă nedeclarată reprezentând 2.572 bucăţi pantaloni pentru copii.
În data de 12.10.2012, în jurul orei 17.00, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea a fost efectuat un control fizic amănunţit asupra a două containere sosite din China.
Primul container sosit pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti era încărcat cu 20.796 seturi jucării pentru copii, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile descoperite purtau inscripţii cu însemnele unor mărci cunoscute, cu o  valoare de aproximativ 1.400.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.
În al doilea container sosit tot pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti a fost descoperită marfă ce nu fusese declarată autorităţii vamale, constând în 2.574 bucăţi pantaloni pentru copii cu o valoare de aproximativ 130.000 lei.
Marfa nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării conform procedurile legale.
În cauză au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale în vamă”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Aproximativ 600 de kilograme de peşte confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat patru cetăţeni români care transportau cu două autoturisme cantitatea de 572 kilograme peşte fără documente justificative.
 În data de 12.10.2012, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea au acţionat în apropierea localităţii Luncaviţa unde au verificat un autoturism marca Renault Kangoo condus de R.V. de 32 ani.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 527 kilograme peşte pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
În data de 13.10.2012, în jurul orei 14.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au verificat pe comunicaţia Tudor Vladimirescu – Chilia Veche un autoturism marca Dacia în care se aflau M.M. de 32 ani, T.A. de 35 ani şi B.F. de 37 ani.


În autoturism a fost găsită cantitatea de 45 kilograme peşte pentru care cei trei tineri nu au putut prezenta documente justificative.
Cele 572 kilograme de peşte, evaluate la aproximativ 1.900 lei, au fost ridicate în vederea confiscării şi predate spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.


Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii