Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 10.10.2012

ro

10 Oct, 2012 17:16 1011 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

                                           BULETIN INFORMATIV
10.10.2012
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Audi A6 cu certificat de înmatriculare fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă un autoturism marca Audi A6 cu numere de Spania, pentru care şoferul, un cetăţean român, a prezentat un certificat de înmatriculare fals.
În data de 09.10.2012, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă au verificat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca Audi A6 cu numere de Spania, condus de C.C.F. în vârstă de 59 ani, domiciliat în judeţul Galaţi.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului era fals.
Şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Furt de cereale în judeţul Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu o autoutilitară 150 kilograme de cereale pe care le sustrăsese de la o societate comercială din judeţul Tulcea.
În data de 08.10.2012, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au verificat în zona de competenţă o autoutilitară marca Renault înmatriculată în R. Bulgaria şi condusă de B.P. în vârstă de 21 ani, domiciliat în oraşul Babadag.
Verificările au stabilit faptul că în autoutilitară se afla cantitatea de 150 kilograme de porumb, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.
În urma cercetărilor s-a stabilit că persoana în cauză a sustras cantitatea de porumb din incinta unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Tulcea, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi predat respectivei societăţi.
Pe numele tânărului au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208, alin. 1 şi art. 209, lit. a şi g Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii