Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa 04.04.2012

ro

04 Apr, 2012 16:53 1119 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA

                                           BULETIN INFORMATIV
04.04.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Peşte transportat fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta 25 kilograme de peşte fără a avea documente de provenienţă.

În data de 03.04.2012, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Foliţiei de Frontieră Isaccea au acţionat în zona de competenţă pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au oprit pentru control un autoturism marca SKODA SUPERB, condus de către cetăţeanul român C. George, în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în localitatea Grindu, judeţul Tulcea.
În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 25 kg peşte din specia scrumbie, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Întreaga cantitate de peşte, în valoare de 100 lei, a fost ridicată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fãrã documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Infracţiune pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz  sancţionabil de O.U.G. 195/2002, republicată.

În data de 03.04.2012, în jurul orei 12.00, în zona de competenţă a Sectorului Foliţiei de Frontieră Băneasa, a fost verificat în trafic un autoturism marca FORD FOCUS, condus de cetăţeanul român R. Ilie, de 36 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care avea autorizaţia de circulaţie provozorie expirată din data de 06.01.2012.
Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Băneasa până la obţinerea noilor numere provizorii de înmatriculare, iar şoferul este cercetat penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002, republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii