Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa 03.04.2012

ro

03 Apr, 2012 18:04 1146 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA

                                           BULETIN INFORMATIV
03.04.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul  frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Documente de înmatriculare false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă cu un autoturism pentru care a prezentat documente de înmatriculare false.

În data de 02.04.2012, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă au efectuat controlul unui autoturism marca VOLKSWAGEN GOLF, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de către cetăţeanul român A. I., în vârsta de 40 de ani, cu domiciliul în municipiul Mangalia.
Persoana în cauză s-a prezentat la P.T.F. Negru Vodă cu intenţia de a părăsi ţara, însă, în urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră, a reieşit faptul că certificatul de înmatriculare era eliberat pentru un autoturism marca OPEL VECTRA.
S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a documentelor de înmatriculare ale autoturismului, iar împotriva numitului A. I. s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Instrumente de pescuit interzise de lege confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat un cetăţean român care deţinea două dispozitive electrice de pescuit interzise de lege.

În data de 02.04.2012, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina l-au depistat, pe Canalul Sontea, pe P. F. de 24 ani, cu domiciliul în municipiul Tulcea, care deţinea, în adăpostul pescăresc improvizat de către acesta, două dispozitive electrice de pescuit formate din aparate şi cabluri electrice, fără acumulatori.
Dispozitivele electrice, în valoare aproximativă de 1.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Pe numele persoanei în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 65, alin. 1, lit. a din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii