Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 26.01.2016

ro

26 Jan, 2016 11:19 1668 Marime text
Zeci de mii de bunuri nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov, aproximativ 17.000 de bunuri nedeclarate la intrarea în ţară, cu o valoare totală de aproximativ 200.000 lei.
 
 În data de 25.01.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, în care se aflau diverse produse pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 14.120 produse cosmetice (flacoane ruj) şi 2.800 unghiere, marfă ndeclarată în documentele de transport, cu o valoare de aproximativ 200.000 lei.
          Produsele în cauză au fost ridicate în vederea indisponibilizării de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră constănţeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.
 
Autoturism Opel cu certificat de înmatriculare fals, descoperit în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria al cărui certificat de înmatriculare este fals.
 
În data de 25.01.2016, în jurul orei 17.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român I.E., în vârstă de 33 de ani, domiciliat în municipiul Mangalia, care conducea un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului, prezentat la control, este  fals.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320 şi art. 323 din Codul Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii