Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coasta - 25.06.2012

ro

25 Jun, 2012 15:52 1303 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

 


                                           BULETIN INFORMATIV
25.06.2012
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Calcan congelat transportat ilegal
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători ai Poliţiei Rutiere Măcin au identificat un cetăţean român care transporta 14 kilograme de peşte din specia calcan fără documente de provenienţă.
 În data de 24.06.2012, în jurul orei 12.30, un echipaj mixt format din poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea şi lucrători ai Poliţiei Rutiere Măcin au verificat în trafic un autoturism marca Porsche, înmatriculat în Bucureşti şi condus de U.A. de 21 ani, domiciliat în localitatea Podu Turcului din judeţul Bacău.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 14 kilograme de peşte din specia calcan, aflat în stare congelată, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.
Cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 70 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
Persoana în cauză va fi cercetată sub aspectul săvârşirii infacţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Autoturism Mazda neînmatriculat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care conducea un autoturism a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată.
În data de 24.06.2012, în jurul orei 23.45, în zona de competenţă a S.P.F. Tulcea a fost verificat în trafic un autoturism marca Mazda condus de D.M. de 42 ani, domiciliat în localitatatea Mihail Kogălniceanu din judeţul Tulcea.
În urma controlului a reieşit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului era expirată din data de 20.06.2012.
Pe numele persoanei în cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, pct. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

 

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii