Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 24.07.2012

ro

24 Jul, 2012 15:23 1325 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

                                           BULETIN INFORMATIV
24.07.2012
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Peste 100 de exemplare de sturion redate mediului natural
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat un cetăţean român care transporta 103 exemplare de sturion în stare vie.
 La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea l-au identificat pe M.P. de 61 ani, domiciliat în localitatea Grindu din judeţul Tulcea, care transporta 21 de kilograme de peşte din specia sturion în stare vie fără documente justificative.
Cele 103 exemplare din specia cegă au fost redate mediului natural în prezenţa unui martor asistent.
Persoanei în cauză i s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor, produselor şi subproduselor de sturioni fără documente sau marcaje justificative legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. d din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ţigarete netimbrate confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 540 de ţigarete netimbrate pe care o persoană le oferea spre comercializare.
În data de 23.07.2012, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră au acţionat în piaţa localităţii Hârşova unde l-au prins în flagrant pe D.G. de 42 ani care oferea spre comercializare 540 de ţigarte netimbrate.
Cantitatea de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu 1.000 lei conform Legii 12/1990.

Aproximativ 150 de kilograme de fier vechi furate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o persoană care transporta cu o barcă bucăţi de fier vechi sustrase din incinta unei societăţi comerciale.
În data de 22.07.2012, în jurul orei 13.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au verificat pe Dunăre o barcă din tablă în care se afla D.C. de 25 ani domiciliat în localitatea Cernavodă.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de aproximativ 150 de kilograme de fier vechi, pe care persoana în cauză a declarat că a sustras-o din incinta unei societăţi comerciale cu scopul de a o valorifica.
Cantitatea de fier, evaluată la 100 lei, a fost redată societăţii prejudiciate.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii