Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 15.07.2015

ro

15 Jul, 2015 14:27 1188 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Cetăţean român cu permis de conducere şi carte de identitate false, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român, care conducea un autoturism înmatriculat în Germania şi care a prezentat la control un permis de conducere şi o carte de identitate false, ambele cu însemnele statului italian.
 
În data de 14.07.2015, în jurul orei 16.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M. GEMALEDIN, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism marca Audi înmatriculat în Germania, cu intenţia de a călători în R. Bulgaria.
Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră români a rezultat că permisul de conducere şi cartea de identitate, ambele cu însemnele statului italian şi prezentate la control de bărbatul domiciliat în municipiul Constanţa, sunt false.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat documentele din Italia, de la o cunoştinţă, în schimbul sumei de 850 de euro, fără a cunoaşte faptul că acestea sunt false.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea expertizării cele două documente în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, art. 323, respectiv art. 335 din Codul Penal.
 
15 unelte de pescuit tip vintir, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care desfăşurase activităţi de pescuit în mod ilegal cu 15 unelte de pescuit tip vintir.
 
În data de 13.07.2015, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe lacul Isac, o ambarcaţiune din fibră de sticlă, condusă de cetăţeanul român L.F. în vârstă de 49 de ani.
În urma verificărilor, în barcă au fost descoperite 15 unelte de pescuit tip vintir, în lungime totală de 30 de metri, ce conţineau aproximativ 10 kilograme de peşte în stare proaspătă.
Bărbatul a declarat că plasele de pescuit aparţin unei cunoştinţe, pescar autorizat, care îl rugase să le recupereze, după ce acestea au fost montate pe lacul Isac.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată la o societate comercială de profil, conform procedurilor legale, uneltele de pescuit, evaluate la aproximativ 900 lei, au fost ridicate în vederea  confiscării, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.i din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii