Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coasta-05.08.2015

ro

05 Aug, 2015 12:48 1201 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturism Ford cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. fals.
 
În data de 04.08.2015, în jurul orei 10.50, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român T.I.C., în vârstă de 26 de ani, domiciliat în judeţul Prahova, care conducea un autoturism marca Ford Focus înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P. nu îndeplineşte condiţiile de fond ale unuia autentic fiind susceptibil a fi falsificat. Verificările poliţiştilor de frontieră au confirmat acest fapt.
Tânărul a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin.1, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
100 kilograme peşte şi plase de pescuit interzise de lege,
 confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – S.P.F. Tulcea au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care deţineau într-o ambarcaţiune cantitatea de 100 kilograme peşte, provenită în urma unor activităţi de pescuit ilegal, cu ajutorul a 11 plase tip monofilament în lungime totală de 870 metri.
 
În data de 04.08.2015, în jurul orei 14.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe lacul Baia, o ambarcaţiune din tablă, în care se aflau cetăţeanii români D.G.C., în vârstă de 41de ani şi I.F. de 40 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificărilor, în barcă au fost descoperite 11 unelte de pescuit tip plasă monofilament, în lungime totală de 870 de metri, precum şi cantitatea de 100 kilograme de peşte din specia caras provenită din activităţi de pescuit ilegal, cu plasele interzise de lege.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată la o societate comercială de profil, conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinerea sau utilizarea plaselor de pescuit tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii