Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 22.06.2015

ro

22 Jun, 2015 10:40 861 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Tată şi fiu din Siria descoperiţi ascunşi într-un autoturism, în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi omologii lor bulgari au descoperit în P.T.F. Vama Veche doi cetăţeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi într-un autoturism condus de un cetăţean olandez.
 
În data de 20.06.2015, în jurul orei 13.55, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul olandez C. UMIT, în vârstă de 64 de ani şi cetăţeanul bulgar A. ILIYAN de 53 de ani, care călătoreau cu un autoturism marca Alfa Romeo înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului efectuat în comun de poliţiştii de frontieră români şi bulgari au fost descoperite ascunse, într-un loc special amenajat între portbagaj şi bancheta din spate, două persoane care nu vorbeau limba română.
Verificările au stabilit că este vorba de doi cetăţeni sirieni, S. AHMED de 28 de ani şi A.I. de 11 ani, tată şi fiu, care au ales să ajungă ilegal în România cu scopul final de a junge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii sirieni, şoferul şi însoţitorul acestuia, precum şi mijlocul de transport au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
 
Autoturism Lancia căutat în Italia, descoperit în judeţul Tulcea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în judeţul Tulcea un autoturism marca Lancia Delta, condus de un cetăţean român, care era căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Italia.
 
În data de 20.06.2015, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat un autoturism marca Lancia Delta cu numere de Italia, care era căutat, în vederea confiscării, de către autorităţile italiene din data de 16.03.2011.
Conducătorul auto, cetăţeanul român P.A.M., în vârstă de 20 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietarul autoturismului, un alt cetăţean român domiciliat în judeţul Constanţa, fără a cunoaşte faptul că autoturismul era căutat în vederea confiscării de către autorităţile din Italia.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, în valoare de aproximativ 15.000 lei, la sediul S.P.F. Tulcea în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.
 
Transporturi ilegale de aproximativ 1,5 tone de cereale
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă doi cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme, cantitatea de 1.440 kilograme cereale fără documente justificative.
 
• În data de 21.06.2015, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen condus de cetăţeanul român G.S.M. de 38 ani, domiciliată în judeţul Constanţa.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 560 kilograme cereale (orz), pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta la control documente justificative.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 18.10, în zona porţii de acces numarul 9 din Portul Constanţa a fost oprit un autoturism marca Fiat condus de cetăţeanul român C.R., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care transporta 880 kilograme cereale (orz) fără documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 1.440 kilograme de cereale, evaluată la aproximativ 1.000 lei, iar persoanelor în cauză le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 500 lei pentru fiecare, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990.
 
 
 
Peste 50 kg de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 50,8 kilograme peşte fără documente justifictive.
 
În data 21.06.2015, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Secorului P.F. Isaccea au oprit pentru control un autoturism marca Skoda Octavia, condus de cetăţeanul român B.L, în vârstă de 51 ani, domiciliat în judeţul Vrancea, care transporta cantitatea de 50,8 kilograme peşte fără documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantittea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar bărbatului în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere, transport sau comecializare a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.k din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii