Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 03.04.2015

ro

03 Apr, 2015 09:38 1204 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Cetăţean român urmărit naţional, depistat în oraşul Sulina
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, alături de un poliţist din oraşul Sulina, au depistat, în timpul executării unei misiuni de cooperare, un cetăţean român care figura în baza de date ca fiind urmărit naţional pentru comiterea unei infracţiuni privind traficul cu substanţe interzise.
 
În data 02.04.2015, o echipă comună formată dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Oraşului Sulina şi un poliţist de frontieră din cadrul G.N. Sulina l-a depistat pe cetăţeanul român T. ALEXANDRU – EMILIAN, în vârstă de 25 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care figura în baza de date cu menţiunea urmărit la nivel naţional.
Bărbatul în cauză era căutat pentru comiterea unei infracţiuni privind traficul cu substanţe periculoase, pe numele lui fiind emisă, de către Tribunalul Tulcea, o hotărâre judecătorească de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de un an şi 9 luni.
Echipa comună l-a reţinut pe bărbat pe raza oraşului Sulina, urmând a-l preda poliţiştilor de la I.P.J. Tulcea conform procedurilor legale.
 
Peste 200 kilograme de peşte şi un kilogram de icre confiscate de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni români care transportau, cu trei autoturisme, cantitatea de 176,5 kilograme peşte din specii diferite şi un kilogram de icre, precum şi un altul care oferea spre comercializare 34 kilograme de peşte, fără a îndeplini condiţiile legale.
 
• În data de 02.04.2015, poliţiştii de frontieră constănţeni, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, l-au identificat, pe raza municipiului Constanţa, pe cetăţeanul român P. ASAN, în vârstă de 49 ani, care oferea spre comercializare cantitatea de 34 kilograme peşte afumat din speciile macrou, ton, hering şi merluciu fără documente justificative.
Bărbatul, domiciliat în municipiul Mangalia, a declarat că a achiziţionat cantitatea de peşte din municipiul Galaţi, de la persoane necunoscute, cu scopul de a o comercializa.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Dacia, condusă de cetăţeanul român C.M., în vârstă de 55 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care transporta 40 kilograme peşte din specii diferite fără documente justificative.
Trei ore mai târziu, în zona de competenţă a S.P.F. Pardina, poliţiştii de frontieră i-au identificat pe M.L. de 47 ani şi G.C.R. de 42 ani, domiciliaţi în judeţul Dâmboviţa, care transportau, cu au autoturism marca Volkswagen, cantitatea de 85 kilograme peşte din specii diferite şi un kilogram icre specia crap fără documente legale.
 
• În zona de competenţă a S.P.F. Isaccea, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Nissan condus de cetăţeanul român N.I., în vârstă de 66 de ani, domiciliat în judeţul Suceava.
În urma controlului, în autoturism a fost descoperită cantitatea de 51,5 kilograme peşte din speciile scrumbie, crap, ştiucă şi singer, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte şi icre care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
În toate cauzele se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport şi comercializare a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Peste 1.500 de ţigarete netimbrate descoperite în P.T.F. Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche două persoane de sex feminin care intenţionau să introducă în ţară 1.560 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.
 
În data de 02.04.2015, în jurul orei 07.00, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru controlul de frontieră cetăţenii români A. LEILA, în vârstă de 47 de ani şi M. ELIMAS de 49 ani, ambele domiciliate în municipiul Constanţa, pasagere într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale ale celor două femei au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 1.560 de ţigarete netimbrate mărcile MM Slims şi MM.
Persoanele au declarat că au achiziţionat ţigaretele din Turcia cu scopul de a le comercializa în România.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete şi au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii