Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buleti informativ Garda de Coastă Constanţa 14.03.2012

ro

14 Mar, 2012 15:54 1088 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ CONSTANŢA

                                           BULETIN INFORMATIV
14.03.2012
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul  frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 10 infracţiuni astfel:

Pescuit cu plase interzise de lege

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat opt cetăţeni români care pescuiau din patru ambarcaţiuni cu 10  plase interzise de lege, în lungime de aproximativ 300 de metri.
Poliţiştii de frontieră au desfăşurat în ziua de 13.03.2012 acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă a S.P.F. Tulcea, S.P.F. Isaccea şi S.P.F. Pardina, ocazie cu care au depistat opt cetăţeni români care desfăşurau activităţi ilegale de pescuit.
În intervalul orar 06.00 – 07.00, pe braţul Chilia al Dunării, au fost depistaţi P.D. de 23 ani, P.N. de 24 ani, I.D. de 23 ani şi P.E. de 22 ani, domiciliaţi în comuna Ceatalchioi din judeţul Tulcea, care pescuiau din două bărci tip lotcă cu ajutorul a 7 plase de pescuit tip avă din fir textil, în lungime de aproximativ 120 de metri.
În ambarcaţiunile celor patru a fost descoperită şi cantitatea de 56 kilograme de peşte din specia singer, crap şi şalău, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
În jurul orei 15.30, au fost depistaţi R.V. de 43 ani şi B.S. de 61 ani, domiciliaţi în localitatea Isaccea, care pescuiau pe fluviul Dunărea dintr-o ambarcaţiune cu motor ataşabil, având asupra lor o unealtă de pescuit tip avă în lungime de aproximativ 85 de metri.
Pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, în jurul orei 17.00, au fost depistaţi H.S. de 45 ani şi M.A. de 28 ani, domiciliaţi în localitatea Maliuc din judeţul Tulcea, care se aflau într-o ambarcaţiune din fibră de sticlă şi pescuiau cu două plase tip avă din aţă, în lungime de aproximativ 100 de metri.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, cele patru amabarcaţiuni şi un motor, valoarea totală a acestor bunuri fiind de aproximativ 9.200 lei.
Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nedeţinere a licenţei de pescuit pentru amabarcaţiune şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip setcă”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a şi k din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ţigarete confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  au reţinut în vederea confiscării 1.400 de ţigarete netimbrate care erau transportate cu un autoturism de o persoană de sex feminin.
Poliţiştii de frontieră au verificat trafic în data de 13.03.2012, în jurul orei 17.30, un autoturism marca Hyundai, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de K.N. de 38 ani, domiciliată în localitatea Dobromir din judeţul Constanţa.
În urma controlului, în interiorul autoturismului au fost descoperite 1.400 de ţigarete netimbrate, pentru care şoferiţa nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele persoanei în cauză a fost aplicată o amendă contravenţională de 1.000 lei, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Aproximativ o tonă de fier vechi confiscată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu un autoturism deşeuri de fier, în greutate de aproximativ o tonă, fără a deţine documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au verificat în data de 13.03.2012, în jurul orei 12.00, un autoturism marca Dacia, înmatriculat în judeţul Tulcea, condus de B.B. de 23 ani, domiciliat în municipiul Tulcea.


În urma controlului, în interiorul autoturismului au fost găsite deşeuri de fier, în greutate de 945 de kilograme, pentru care şoferul nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.
Cantitatea de fier a fost ridicată şi predată pe bază de proces verbal unei societăţi comerciale de profil.
Pe numele persoanei în cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională constând într-un avertisment scris conform art. 4, pct. 1 din Legea 12/1990 republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicute.

Transport de legume fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o persoană care transporta cu un autoturism 530 kilograme de legume fără documente legale.
Poliţiştii de frontieră au desfăşurat acţiuni specifice în zona de competenţă, în urma cărora l-au identificat pe I.P. de 48 ani, care transporta cu un autoturism marca Opel, înmatriculat în R. Bulgaria, cantitatea de 530 kilograme de legume fără a deţine documente de provenienţă.
Întreaga cantitate de legume a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele persoanei în cauză a fost aplicată o amendă contravenţională în cuantum de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990.

Infracţiuni pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată şi Codul Penal.
În data de 13.03.2012, în zona de responsabilitate a P.T.F. Agigea, în jurul orei 13.30, au fost identificate patru autocamioane marca Iveco şi Mercedes, înmatriculate în Germania, care aveau numerele provizorii expirate din data de 11.03.2012.
Cei patru şoferi de cetăţenie turcă, K.M. de 49 ani, A.A. de 40 ani, B.K. de 43 ani şi B.M. de 42 ani, au declarat că au condus respectivele autovehicule din Germania până în România, unde au intrat în data de 09.03.2012, cu scopul de a le îmbarca în Portul Constanţa Sud Agigea într-o navă tip Ro-Ro în direcţia Turcia.
Cei patru cetăţeni turci sunt cercetaţi penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui autovehicul înmatriculat în alt stat sau cu numere de înmatriculare expirate care nu are drept de circulaţie în România”.

În aceeaşi zi, în jurul orei 14.00, a fost verificat în trafic pe comunicaţia Agigea – Constanţa un autoturism marca Audi, înmatriculat în Spania şi condus de S.M. de 31 ani, domiciliat în localitatea Cumpăna, care avea permisul de conducere suspendat.
Câteva ore mai tîrziu, pe raza localităţii Isaccea, a fost verificat în trafic un autoturism marca Fiat, înmatriculat în judeţul Tulcea şi condus de S.D. de 28 ani, care avea retras permisul de conducere.
Şoferilor le-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii