Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 200 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

25 May, 2015 10:04 1098 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 200  kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme, cantitatea de 197 kilograme peşte fără documente justificative.
 
● În data de 23.05.2015, în jurul orei 09.50, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F, Tulcea aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona localităţii Baia, l-a depistat pe S. MARIUS, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa, în timp ce transporta, cu un autoturism marca Ford Focus, cantitatea de 164 kilograme peşte proaspăt din specia caras fără a deţine documente justificative.
 
● În data de 24.05.2014, în jurul orei 14.10,  un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea a oprit pentru control, pe raza localităţii Isaccea, un autoturism marca Ford Tranzit, în care se aflau C. COSTEL, în vârstă de 36 de ani şi C. G. MARIAN, în vârstă de 47 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Vaslui.
În urma verificării autoturismului, a fost descoperită cantitatea de 33 kilograme de peşte din speciile fitofag şi scrumbie, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente de provenienţă.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 197 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale,  iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
36 kilograme de aluminiu confiscate în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Portul Constanţa un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 36 kilograme deşeuri neferoase fără documente justificative.
 
 În data de 24.05.2015, în jurul orei 19.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 5 în Portul Constanţa, un autoturism marca Renault Megane înmatriculat în Constanţa şi condus de cetăţeanul român Z. OCTAVIAN, în vârstă de 50 de ani.
În urma controlului, în autoturism a fost găsită cantitatea de 36 kilograme deşeuri neferoase (aluminiu), pentru care conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de aluminiu conform procedurilor legale şi l-au sancţionat contravenţional pe conducătorul auto cu suma de 500 de lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii