Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Training in sprijinul persoanelor cu dizabilitati

ro

27 Jul, 2009 17:12 1382 Marime text

27 iulie 2009
Training in sprijinul persoanelor cu dizabilitati
Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau organizeaza cursul „Tehnici de stimulare si dezvoltare prin Arte Combinate, pentru persoane cu dizabilitati,  finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare 2006 Componenta 3  – Dezvoltarea sectorului ONG şi educaţie civică. Trainingul se va desfasura in perioada 27 – 29 iulie la Constanta  la sala din incinta Centrului de plasament „Ovidiu”, Str. Semanatorului nr.8 .

IMPART este primul program din tara care preda Tehnici Combinate bazate pe Arte.
Modulul de curs “Tehnici de lucru prin Arte Combinate” ( Arta, miscare, drama, muzica si joc) este creat pentru a depasii barierele educarii formale si sa provoace schimbari in metodele personalului care lucreaza direct cu beneficiarii- in cazul de fata persoane cu dizabilitati.

„Rezultat al unei experiente de peste 15 ani in domeniul dezvoltarii/ stimularii persoanelor cu dizabilitati, si imbinand metodele neconventionale cu modelul de implementare occidental, Modulul reprezinta standardul European in materie de Training a persoanelor care relationeaza direct cu beneficiarii.” Mary Turner , director Action Space Mobile UK.

Obiectivele acestui training
§ Familiarizarea in lucrul cu tehnici inedite bazate pe Muzica, Teatru, Arta vizuala, Miscare si Joc  a caror efect este stimularea, dezvoltarea persoanelor cu dizabilitati. De asemenea propunem modele performante de monitorizare si evaluare a rezultatelor.
§ Alinierea la cerintele actuale ale standardului European in privinta constientizarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati, propunand abordarea lor intr-o maniera constructiva.
§ Promovarea ideiei de autodepasire si perfectionare, vizand dezvoltarea diferitelor abilitati ale cursantilor in domeniul Tehnicilor prin Arte Combinate si aplicarea celor deja existente.
 
Cursurile sunt o oportunitate de perfectionare profesionala a personalului conex, care vede in acest domeniu o optiune de viitor. Informatiile inovatoare sunt utile si celor care doresc sa aprofundeze activitatile prin Arte.

Pentru detalii suplimentare legate de desfăsurarea trainingului  vă stăm la dispozitie:
- Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, str. Livezilor, nr. 1, sc. A, ap. 2, tel/fax 0234 585658,
      e-mail impreuna@impreuna.arts.ro si
Persoană de contact:  Irina Avornicitei - coordonator proiect.

Pentru eventuale informaţii şi sesizări legate de proiectele PHARE, contactaţi cfcu.PHARE@mfinante.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mariana 27 Jul, 2009 21:13 m/ar interesa ce programe se desfasoara acum pentru persoanele cu dizabilitati???