Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Hranind copiii din satul Viisoara pentru un viitor mai bun”, al treilea ca valoare

ro

30 Oct, 2009 19:48 1509 Marime text

World Vision Romania – Biroul Zonal Constanta 30.10.2009
Str. Bucovinei, nr.3, Constanta
Tel: 0241/549.866
Fax: 0241/549.867

Comunicat de presă

Proiectul „Hranind copiii din satul Viisoara pentru un viitor mai bun”, al treilea proiect educational ca valoare din Romania

Proiectul „Hranind copiii din satul Viisoara pentru un viitor mai bun” derulat de World Vision Romania – Biroul Zonal Constanta, a castigat locul al treilea la Gala premiilor in Educatie – sectiunea „Proiecte educationale”. In competitia din acest an, prima care si-a propus sa identifice, sa promoveze si sa premieze bunele practici din domeniul educatiei, s-au inscris patruzeci si unu de proiecte educationale din toata tara, numai zece dintre ele reusind sa ajunga in marea finala.

Inalta distinctie acordata acestui proiect ne onoreaza si ne intareste ideea ca educatia nu este o cauza pierduta in Romania, atata timp cat oameni valorosi si cu pasiune pentru munca lor se implica in procesul educational, atat timp cat elevii si studentii romani obtin performanta, atat timp cat un proiect derulat intr-un mic sat din Dobrogea, reuseste sa scada rata abandonului aproape de zero, sa motiveze copiii saraci sa mearga la scoala si sa isi faca un viitor.

Proiectul „Hranind copiii din satul Viisoara pentru un viitor mai bun” a urmarit reducerea riscului de abandon scolar pentru 100 de copii inscrisi la Scoala cu clasele I –VIII Viisoara, comuna Cobadin. Activitatile din proiect au constat in oferirea unei mese calde celor 100 de copii, organizarea de activitati extrascolare de pregatire pentru imbunatatirea performantelor scolare, activitati de educatie si formare pentru copii, parinti si cadre didactice, evenimente cu tematica spirituala si activitati de recreere. Rezultatele nu au intarziat sa apara: dupa doi ani de desfasurare a proiectului, abandonul scolar a scazut de la 8-11% aproape de zero, in timp ce rata corigentilor a scazut de la 38% la 4% si majoitatea absolventilor clasei a opta au intrat la liceu.

Succesul proiectului a demonstrat ca sistemul – cantina sociala pentru copiii provenind din familii nevoiase, activitati de pregatire extrascolare pentru elevii cu rezultate slabe la invatatura – functioneaza! Ne-am bucura ca acest proiect la care ne-au fost parteneri de nadejde Primaria Cobadin, Parohia „Sfantul Gheorghe” si Scoala cu clasele I-VIII Viisoara, sa fie replicat in toate comunitatile rurale sarace din tara, in care rata abandonului atinge valori alarmante, dar si mai mult ne-am bucura daca in Romania nu ar fi nevoie de cantine sociale pentru nevoiasi, iar elevii ar promova fara sa aiba nevoie de activitati de pregatire extrascolara la materiile de baza.

Persoana de contact:
Isabela Stefan-Iorga – Asistent Relatii Publice World Vision Romania –Biroul Zonal Constanta
Tel:  0241/549866.

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii