Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de copii înscriși pentru un „Pașaport pentru excelență"

ro

24 Mar, 2011 23:21 1295 Marime text

Bucureşti, 24 martie 2011

Peste 2.600 de elevi din toată țara au intrat în cursa pentru o tabără de vară de două săptămâni la Oxford sau pentru unul dintre premiile concursului de creativitate în limba engleză „Pașaport pentru excelență", organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Mirunette International Education, British Council și Fischer International.

Data de 22 martie 2011 a fost termenul limită de înscriere în concursul de limba engleză, organizat de Fundația Dan Voiculescu, în cadrul Olimpiadelor Creativității. Până la această dată, 2.622 de elevi, cu vârsta între 12 și 17 ani, din toate zonele țării s-au înscris pe site-ul concursului, www.pasaportpentruexcelenta.ro cu o lucrare grafică sau cu o fotografie realizată de ei, reprezentativă pentru proverbul britanic „Learning is a treasure that will follow its owner everywhere".

Din rândul celor înscriși, doar cei mai buni se vor califica pentru cea de-a doua probă a concursului: un eseu, în limba engleză, pe o temă anunțată în prealabil. Pe baza eseului și cu ajutorul criteriilor anunțate, un juriu va desemna, la finalul lunii aprilie, cei mai buni 20 de copii și tineri care vor participa, în București, pe 30 aprilie și 1 mai 2011 la un interviu, în urma căruia se vor anunța câștigătorii „pașaportului pentru excelență".

În fiecare etapă a concursului cei mai buni elevi vor fi premiați. Astfel, pe data de 28 martie, odată cu lista copiilor care vor rămâne în concurs, vor fi anunțați și cei care au realizat cele mai bune imagini sau fotografii și cele mai reușite prezentări în limba engleză ale imaginiilor alese.

„Pașaport pentru excelență" premiază și profesorii! În concurs, mai multe cadre didactice din județe precum Giurgiu, Vrancea și Timiș au fost propuse de peste 100 de elevi. Primii 3 profesori, cu cei mai mulți elevi înscriși în concurs, care vor pleca într-o tabără de 2 săptămâni în Anglia, în vara anului 2011, vor fi anunțați pe 28 martie.

Interesul copiilor pentru acest concurs, în perioada înscrierilor, a fost vizibil și prin numărul de accesări al portalului www.pasaportpentruexcelenta.ro. Astfel, cele mai multe accesări au venit din partea elevilor din București, Timiș, Dolj și Iași. În privința numărului de înscrieri, fruntașe au fost județele Giurgiu, Bacău, Timișoara și București.

Concursul „Paşaport pentru excelenţă" este recomandat de cel mai popular curs de limba engleză la nivel European, English Today.

Alte detalii despre concurs pe: www.fundatiadanvoiculescu.ro

PAȘAPORT PENTRU EXCELENȚĂ este organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu British Council și Fischer International.

Partener principal al concursului: Mirunette International Education.

Parteneri media: Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV,Radio Zu, Radio Romantic, Jurnalul Național, Financiarul, Revista Felicia, Terra Magazin, clopotel.ro, calificativ.ro

Parteneri locali: Asociația Euroassist, Asociaţia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu", English Center Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii