Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Micuțul Paganini"s-a intors cu noi premii

ro

06 Aug, 2010 17:51 1593 Marime text
mircea_dumitrescu_in_concert.jpgBucureşti, 5 august 2010

Mircea Dumitrescu, tânărul violonist de doar 12 ani, supranumit "micuțul Paganini", membru al Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu, s-a întors de la două concursuri internaționale de execuție instrumentală, desfășurate în Italia cu patru premii I, dintre care două absolute.

Mircea Dumitrescu este considerat un geniu al viorii, un copil care la 12 ani a reușit să impresioneze cu talentul lui o lume întreagă. Tânărul violonist a participat, de curând, împreună cu alți trei elevi ai Liceului „George Enescu", la două concursuri internaționale în Italia, Festivalul italian „Alice bel Colle" ediția a IX-a și Concursul Internațional de Vioară „Giovanni Talenti - Rovere d'Oro" din San Bartolomeo ediția a XXV-a, la ambele obținând 4 premii întâi, la secțiunile vioară și muzică de cameră.

A intrat în concurs alături de tineri din toată lumea și a reușit să câștige, de fiecare dată, aprecierea juriului și marele premiul la categoria la care el a concurat. A interpretat lucrări ale lui Felix Mendelsshon, Antonio Vivaldi, Giuseppe Tartini dar și ale preferatului său, Niccolò Paganini și de fiecare dată, sunetul viorii tânărului violinist a impresionat atât publicul, cât și reprezentanții juriului.

Astfel, Mircea a fost apreciat și răsplătit de două jurii diferite, cu maximul de puncte și marele premiu - premiul I absolut în fiecare dintre cele două concursuri.

În Italia, după reprezentațiile avute, Mircea Dumitrescu a fost supranumit și "briliantul serii". Printre cei care au apreciat talentul "micuțului Paganini" din România a fost și celebrul pianist, Walter Krafft, directorul Conservatorului "Richard Strauss" și al Münchener Musikseminar, care impresionat fiind de talentul tânărului violinist, i-a adresat invitația de a participa ca solist, în luna octombrie a acestui an, la un festival organizat și susținut de către Filarmonica din München.

Pentru succesul avut și premiile importante obținute, tânărul a avut șansa și onoarea de a susține un recital împreună cu renumita orchestră "Clasica Filarmonica Armonia" din Alexandria, care numără nu mai puțin de 50 de instrumentiști.

Fundația Dan Voiculescu este, din 2008, alături de acest "copil minune". Mircea Dumitrescu beneficiază de întreg suportul necesar dezvoltării talentului său, prin programul de burse și prin asigurarea fondurilor necesare participării la concursurile internaționale de profil.

În total, 12 premii întai, dintre care patru absolute au fost obținute de patru copii români, pregătiți de prof Olivia Papa, la cele două concursuri internaționale din Italia. Printre ei s-a aflat și Mircea Dumitrescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii