Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Nou concept mondial vine in Romania concerte de familie 11 Martie 2015

ro

11 Mar, 2015 12:17 1861 Marime text
Nou concept mondial vine în România: “concerte de familie”
Ciclul de Concerte “Bucuriile muzicii”,
dedicate iubitorilor de muzică clasică
 
Federația de Artă, Muzică și Sport, acreditată de Camera Deputaților (Parlamentul României) și Parlamentul European, organizează, joi 26 martie 2015, începând cu ora 19, Ciclul de concerte “Bucuriile muzicii”, la Teatrul Elisabeta din București.

Protagonista evenimentului cultural este Orchestra “Sinfonia București” (prima orchestra privată din România, înființată în 1990), condusă de dirijorul Florin Totan. Iubitorii muzicii clasice vor avea ocazia să asculte opere celebre, precum “Anotimpurile” de Vivaldi, dar și opere semnate de Rameau, Grieg, Elgar și alții.
Concertul de la sfârșitul lunii martie scoate în evidență un nou concept internațional, cel de “concerte de familie” și se adresează deopotrivă copiilor, dar și adulților. De asemenea, toate concertele sunt susținute de o orchestră simfonică și nu de ansambluri camerale și de soliști, în acest fel repertoriul fiind mult mai bogat și variat. Dirijorul Orchestrei va oferi publicului nu numai un concert de educație muzicală, ci va aduce în plus date și informații de cultură generală: lucruri, fapte, evenimente, capodopere, cu lucrările pe care o va interpreta.

Invitatul special al evenimentul este celebrul actor, eseist, autor și regizor de teatru Dan Puric, care va vorbi audienței despre importanța femeilor în viața noastră, despre religie și Dumnezeu și semnificația celor patru anotimpuri. Dan Puric a primit nenumărate premii naționale și international pentru activitatea sa profesională, printre care amintim: Crucea Casei Regale a României (2009), Marele Premiu UNESCO pentru dezvoltare culturală (2002), Ordinul Național Steaua României în grad de cavaler – pentru servicii excepționale în cultură (2000) etc.

„Tinerii și părinții vor avea o privire globală asupra perioadelor istorice, epocilor creatoare și a stilurilor și vor pleca de la concert mai bogați spiritual și cultural, mai elevați, pentru că lumea este avidă de frumos, adevăr și cunoaștere. Credem cu tărie că societatea s-a săturat de lucrurile urâte și dorește să se întoarcă la frumos, la lucrurile plăcute, la lucrurile simple dar profunde”, declară Cristian Munteanu, președintele Federației de Artă, Muzică și Sport.
Biletul costă 65 lei și poate fi procurat de la sediul Teatrului Elisabeta din București dar si online pe www.bilet.ro. Mai multe informații despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook, http://www.facebook.com/artamuzicasport
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii