Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carti de 4 metri pentru comunicarea "Galei Premiilor in Educatie"

ro

10 Sep, 2010 18:04 1800 Marime text
carte_gala_premiilor_in_educatie_1.jpgIn preajma noului an scolar, Fundatia Dinu Patriciu a amplasat in Piata Unirii si Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle) 2 carti gicantice, cu o inaltime de 4 metri, replici supradimensionate ale trofeului "Galei Premiilor in Educatie". Scopul acestui proiect stradal special este informarea publicului larg despre "Gala Premiilor in Educatie", competitie care isi propune sa premieze si sa promoveze bunele practici din sistemul educational romanesc.

carte_gala_premiilor_in_educatie_2.jpgCele doua carti completeaza campania nationala de comunicare a evenimentului, pentru a transmite unui numar cat mai mare de oameni invitatia de a se inscrie sau de a inscrie pe cineva in competitie la una dintre cele 11 sectiuni de concurs (printre care Elevul anului, Studentul anului, Profesorul anului, Bibliotecarul anului, Cercetatorul anului etc.).

carte_gala_premiilor_in_educatie_3.jpgCei care doresc sa participe la "Gala Premiilor in Educatie" au la dispozitie mai putin de o luna pentru a se inscrie in competitie. Astfel, pana pe data de 27 septembrie, concurentii pot intra pe site-ul www.premiileineducatie.ro pentru a-si crea un cont si pentru a-si completa formularul de concurs. Apoi, pentru ca inscrierea sa fie completa, acestia trebuie sa tipareasca formularul de concurs, sa-l semneze si sa-l trimita prin posta pe adresa Fundatiei (Bdul. Mircea Eliade, numarul 2, sector 1, Bucuresti), impreuna cu documente care sa ateste valoarea de adevar a informatiilor precizate (recomandari, adeverinte, copii ale diplomelor obtinute, poze, inregistrari video etc).

Castigatorii competitiei vor fi anuntati in aceasta toamna, in cadrul unui eveniment festiv, unde, pe langa premii in valoare totala de 250.000 de euro, vor primi si cate o carte-trofeu. Conceptul trofeului apartine in exclusivitate artistului lui Ioan Nemtoi, Fundatia Dinu Patriciu replicandu-l in 2010 pentru al doilea an consecutiv.

"Prin amplasarea acestor trofee in strada incercam sa transmitem un mesaj, si anume ca este timpul sa ne indreptam atentia cu prioritate catre educatie. Parcurgem o perioada foarte dificila din punct de vedere economic, insa criza cea mai profunda este cea morala. Promovarea non-valorilor face ca tinerii nostri sa nu mai creada in educatie si in rolul acesteia in asigurarea unei vieti decente, iar acest lucru este gresit si poate avea consecinte grave pe termen lung. Este important asadar sa descoperim si sa promovam oamenii si organizatiile care, in pofida dificultatilor, reusesc sa faca lucruri minunate in sistemul educational romanesc si care se implica in comunitatea in care isi desfasoara activitatea. Numai asa exemplul lor ii va inspira si motiva si pe altii. Cand premiem educatia, o facem mai puternica." a declarat Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu

Pentru realizarea acestui proiect special, Fundatia a apelat la ajutorul Add Media Communication. Despre aceasta colaborare, Florin Oprea, Director Executiv al agentiei, a declarat:

<< Sunt un promotor al proiectelor speciale in educatie, iar daca gasesti si oamenii deschisi la aceste lucruri rezultatul nu poate fi decat spectaculos. Suntem fericiti ca am realizat proiectul, executia si montarea celor 2 carti totemuri.Timp de o luna cele doua totemuri se vor adresa in special pietonilor din Piata Unirii si Parcul Herastrau, zone cu trafic pedestru intens, estimat pentru fiecare locatie in parte la 40.000 de oameni/zi si un trafic rutier de peste 15.000 masini/zi. Suntem covinsi ca totemurile vor atrage atentia, vor mari vizibilitatea "Galei Premiilor in Educatie" si vor determina oamenii sa se inscrie in competitie. >>

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii