Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „Copilaria in siguranta” pe litoral

ro

10 Aug, 2009 15:51 1048 Marime text

Miercuri, 12 august,  la ora 10.30, la sediul Poliţiei Mamaia, are loc lansarea campaniei „Copilăria în siguranţă" de prevenire a dispariţiei minorilor şi de educare pentru creşterea siguranţei online.

Campania se va desfăşura pe litoralul Mării Negre timp de o lună, perioadă în care voluntari de la Universitatea Ovidius vor distribui materiale de informare privind principalele măsuri pe care le poate lua orice părinte pentru a oferi copiilor săi protecţie în faţa pericolelor atât în viaţa reală, cât şi pe Internet.

La conferinţa de lansare vor participa reprezentanţii instituţiilor partenere ale campaniei, printre care se numără FOCUS Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, Microsoft România, Fundaţia Nadia Comăneci, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei, Ministerul de Interne, prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa şi organizaţia Salvaţi Copiii.

Reprezentanţii mass-media sunt invitaţi să însoţească voluntarii campaniei în prima zi de distribuţie a ghidurilor informative celor prezenţi pe plaja din Mamaia.

Campania „Copilăria în siguranţă" reprezintă o nouă etapă a programului „Tineri în siguranţă pe Internet", iniţiat de Microsoft România în 2004, pentru educarea copiilor, dar şi a părinţilor şi educatorilor despre beneficiile şi pericolele din lumea virtuală.

În asociere cu acest program a fost dezvoltat de către un consorţiu având ca aplicant principal organizaţia Salvaţi Copiii proiectul european www.sigur.info şi au fost organizate o serie de lecţii în şcoli, pentru a veni în sprijinul profesorilor, părinţilor şi copiilor care interacţionează din ce în ce mai mult cu calculatorul şi petrec foarte mult timp online.

În urmă cu doi ani, a fost lansat la iniţiativa FOCUS proiectul www.copiidisparuti.ro, care îşi propune să contribuie la diminuarea fenomenelor de dispariţie şi exploatare sexuală a copiilor prin educarea părinţilor şi copiilor, implicarea mass-mediei, sprijinirea eforturilor autorităţilor competente şi a voluntarilor.

Persoană de contact:
Iuliana Anghel
mobil: 0745 26 34 06
email: iuliana.anghel@classicbrands.ro   
Classic Brands

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii