Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tabară de două săptămâni la Oxford îi aşteaptă pe cei mai buni elevi pasionați de limba engleză

ro

24 Feb, 2011 22:49 2755 Marime text

Bucureşti, 23 februarie 2011

O tabără de vară de două săptămâni la Oxford, examene de competenţă lingvistică, cursuri și dicționare în limba engleză şi multe alte premii pot fi câștigate de elevii cu vârsta între 12 și 17 ani, care cunosc limba engleză și sunt pasionaţi de cultura Marii Britanii, în cadrul Olimpiadelor Creativității în limba engleză, organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Mirunette International Education, British Council și Fischer International. Înscrierea la concurs se face în perioada 1 februarie-22 martie 2011.

Concursul „Pașaport pentru excelență" are ca scop stimularea creativității copiilor și tinerilor. În acest sens, limba engleză este folosită ca suport pentru testarea creativității participanților la nivelul inteligenței vizuale, corelate cu gradul de cunoaștere al limbii străine.

Astfel, elevii înscriși la „Pașaport pentru excelență" vor parcurge în cadrul concursului trei etape, fiecare dintre acestea evaluând, în limba engleză, competențele și abilitățile specifice fiecărui participant. „Prin «Pașaport pentru excelență» ne propunem identificarea copiilor talentați, care să intre astfel în atenția Fundației Dan Voiculescu, pentru a fi susținuți în evoluția lor. Încercăm să găsim, în felul acesta, noi metode de dezvoltare și programe adaptate pentru nevoile și interesul fiecărui copil în parte. Colaborarea cu cei mai buni din rândul celor înscriși în acest concurs va continua și după încheierea acestui concurs, sub forma unor programe care să vină în sprijinul nivelului lor de educație." (Trisi Nicoleta Cristea, director Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României)

Pentru a oferi şansa unui număr cât mai mare de elevi din întreaga ţară de a fi evaluaţi şi premiaţi în cadrul Olimpiadelor Creativităţii, cei care doresc, se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil pe www.pasaportpentruexcelenta.ro, la categoria INSCRIERI CONCURS.

În prima etapă, participanții își vor demonstra creativitatea vizuală prin realizarea unei imagini reprezentative care va ilustra morala unui cunoscut proverb britanic. Aplicația va conține și un scurt text, în limba engleză, prin care ei vor motiva alegerea făcută.

Primii elevi care se vor califica pentru cea de-a doua etapă a concursului vor fi anunțați pe 28 martie. Lista va fi însoțită și de tema eseului pe care cei selectați îl vor redacta. Pe baza eseului și cu ajutorul criteriilor anunțate, juriul va desemna cei mai buni 20 de copii și tineri care vor participa, în București, pe 30 aprilie și 1 mai 2011 la un interviu, în urma căruia se vor anunța câștigătorii pașaportului pentru excelență".

Pentru că, de fiecare dată, în spatele performanțelor copiilor se află profesori dedicați, în cadrul concursului „Pașaport pentru excelență" și profesorii sunt premiați! Astfel, primii 3 profesori cu cei mai mulți concurenți înscriși în competiție vor fi invitați să participe la o tabără de 2 săptămâni în Anglia, în vara anului 2011. Numele profesorilor vor fi completate în cadrul formularului cu care fiecare concurent se va înscrie în concurs. Pe întreaga durată a desfășurării concursului, pe www.pasaportpentruexcelenta.ro va exista un top 10 al profesorilor cu cei mai mulți elevi înscriși.

Concursul „Paşaport pentru excelenţă" este recomandat de English Today - cel mai popular curs de limba engleză la nivel European. Cei care vor realiza cele mai bune fotografii sau imagini care ilustrează proverbul britanic „Learning is a treasure that will follow its owner everywhere" vor primi întreaga colecție English Today", de 22 de volume cu ajutorul căreia, vor reuși să folosească limba engleză fără probleme, şi mai mult, să susțină cu succes examenele pentru atestarea acestor cunoștințe.

Alte detalii despre concurs pe: www.fundatiadanvoiculescu.ro

PAȘAPORT PENTRU EXCELENȚĂ este organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu British Council și Fischer International.

Partener principal al concursului: Mirunette International Education.

Parteneri media: Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV,Radio Zu, Radio Romantic, Jurnalul Național, Financiarul, Revista Felicia, Terra Magazin, clopotel.ro, calificativ.ro

Parteneri locali: Asociația Euroassist, Asociaţia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu", English Center Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii