Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tristul adevăr al unor negocieri îndreptate împotriva altor organizații

ro

13 Dec, 2012 01:38 1339 Marime text

Având în vedere acuzațiile publice lansate de Federația „Sanitas" la adresa noastră, prin intermediul vicepreședintelui organizației, Marius Sepi, în data de 30.XI.2012 (dovada poate fi găsită aici), referitoare la blocarea de către Federația „Solidaritatea Sanitară" din România a înregistrării Contractului colectiv de muncă la nivel de grup de unități;

Ținând cont de dorința noastră de a demonstra faptul că această acuzație, lipsită de colegialitate, este nefondată și rău intenționată;

Luând în considerare dreptul la replică și necesitatea de a ne apăra imaginea știrbită în mod injust;

Transmitem atașată o adresă a Ministerului Muncii care dovedește adevărul situației la care s-a făcut referire și care dezvăluie un aspect de nedorit al activității „sindicale" desfășurată de această organizație.

Astfel, această adresă demonstrează următoarele:

- Faptul că Federația Sanitas a blocat semnarea și înregistrarea Contractului colectiv de muncă la nivel de grup de unități încă din luna august, în dauna membrilor de sindicat și a salariaților.

- Faptul că Federația Sanitas a eliminat Federația TESA de la negocieri, această categorie de salariați putând fi reprezentată doar de noi în acest context.

- Faptul că Federația Sanitas și-a concentrat toate eforturile, să elimine de la negocieri atât Federația „Solidaritatea Sanitară" din România cât și C.N.S. SAN.ASIST (însă fără succes).

- Faptul că Federația Sanitas nu este interesată de apărarea drepturilor membrilor de sindicat și ale salariaților, neavând propuneri în acest sens, ci doar de eliminarea oricărei concurențe.

Documentele relevante aferente negocierii, încheierii și înregistrării Contractului colectiv de muncă la nivel de grup de unități pentru unitățile din subordinea Ministerului Sănătății pot fi găsite pe site-ul federației, la adresa: http://www.solidaritatea-sanitara.ro/index.php/prima-pagina/reprezentativitate.

Considerăm că astfel de acțiuni precum cele derulate de Federația „Sanitas" sunt regretabile, ele ajungând să pună organizațiile sindicale în postura nefericită de a se lupta între ele, în loc de a se coaliza în vederea stabilirii unei strategii comune pentru sistemul sanitar și a obținerii unor drepturi suplimentare pentru salariați, în acest context dificil în care sunt obligați să-și desfășoare activitatea.

Vicepreședinte,

Radu Vasile

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii