Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solidaritatea Sanitară respinge categoric anexa privind salarizarea angajaților din Sănătate din proiectul OUG și anunță inițierea procedurilor pentru declanșarea protestelor

ro

12 Apr, 2016 12:39 1612 Marime text
Luând act de conținutul proiectului de OUG privind salarizarea unitară, care prevede în Anexa nr. III scăderi ale salariilor din grilă, pentru angajații din Sănătate, și cu cca. 60% pentru anumite categorii, constatăm faptul că Ministerul Muncii intenționează să-și încalce angajamentele luate față de noi.

În aceste condiții, Comitetul Director al Federației „Solidaritatea Sanitară” a inițiat procedura declanșării manifestațiilor de protest ce pot merge până la greva generală, solicitând respectarea angajamentelor asumate în regim de urgență.
Având în vedere numeroasele anomalii pe care le conține acest proiect de lege, considerăm că el este o dovadă de neprofesionalism, determinată în special de absența consultării experților noștri în salarizare. Două din numeroasele exemple în acest sens sunt relevante: medici din spitalele publice salarizați sub nivelul medicilor veterinari și scăderea salariilor din grila asistentelor medicale, în medie, cu cca. 50%.
Chiar dacă partea introductivă a actului normativ preia câteva dintre solicitările noastre, având șanse să rezolve unele probleme, acestea au o pondere prea mică raportat la ansamblul impactului estimat în cazul Anexei nr. III (Familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate şi asistență socială”). Suplimentar, există numeroase contradicții între corpul legii și anexele acesteia. Cumularea acestor erori și inadvertențe cu faptul că proiectul de lege este sub nivelul Legii nr. 284/2010 în privința ierarhizării salariilor ne determină să-l respingem în întregime.      
        
Ținând cont de gradul de nemulțumire al salariaților cumulat cu posibilitatea implicării în acțiunile de protest a organizațiilor sindicale reprezentative, considerăm că adoptarea actului normativ în forma actuală ne obligă la declanșarea protestelor pentru apărarea intereselor salariaților, culminând cu greva generală.                                                                                    
  
11.04.2016
 
 Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii