Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solidaritatea Sanitară este solidară cu colegii din Tulcea aflați în grevă spontană - 13 ianuarie 2015

ro

13 Jan, 2015 14:23 1420 Marime text
Federația „Solidaritatea Sanitară” din România își exprimă solidaritatea față de angajații Spitalului Județean Tulcea intrați în grevă spontană datorită salariilor foarte mici!
 
Protestul salariaților este îndreptățit, situația salariilor din Sănătate fiind una dramatică. La apariția și menținerea acestei situații a contribuit Ministerul Sănătății împreună cu întregul Guvern. Tabloul general al acestei situații injuste include următoarele: discriminări salariale majore între salariați care au același nivel de pregătire și lucrează la același lor de muncă (efectul neaplicării legii unice de salarizare), tot mai mulți salariați cu salariul minim pe economie, nivelul general de salarizare inferior altor sectoare bugetare și cu mult sub cel meritat, numeroase ore suplimentare neplătite, aruncarea în haos a sistemului de sporuri, numeroase drepturi salariale nu sunt acordate.
 
Deși Federația Solidaritatea Sanitară a atras atenția de nenumărate ori reprezentanților Ministerului Sănătății asupra problemelor grave care marchează salarizarea din Sănătate rezultatele s-au lăsat așteptate. Ministerului Sănătății trebuie să aplice de urgență rezultatelor negocierilor de la sfârșitul anului 2014, respectiv creșterea salariilor cu cel puțin 30% în cel mult doi ani și remedierea de urgență a discriminărilor salariale. Reamintim pe această cale că rezultatele negocierilor au fost efectiv anulate în mod neinspirat (de colegii noștri) prin înțelegerea electorală încheiată privind creșterea salariilor cu doar 100 de lei.
 
Solicităm Ministerului Sănătății să reia negocierile privind introducerea unui nou sistem de salarizare aplicabil Sănătății și să aplice de urgență cele convenite în toamna anului 2014 privind salarizarea! Avertizăm că situația din întregul sistem este deosebit de tensionată de numeroasele nedreptăți cărora le sunt victime salariații.
 
13.01.2015
  Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii