Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Români din diaspora - Votați de la capat

ro

21 May, 2015 13:50 1078 Marime text
         Este pentru prima data când la concursul Eurovizion *o formație românească abordează o temă atât de sensibilă* și anume *copiii lăsați acasă* de părinți care lucrează în străinătate. În acest moment în România locuiesc în jur de 85 000 de copii care au cel puțin un părinte în străinătate.

          *Alina Stere* este unul dintre voluntarii care lucrează pentru FADERE în departamentul de presă. Are 21 de ani și este studentă la Jurnalism în România. Ea *a locuit în Iași cu bunicii de la vârsta de 10 ani *pentru că ambii părinți lucrează în Italia. *Urmele lipsei părinților se văd în privirea ei* chiar dacă încearcă din răsputeri să ascundă acest lucru. Spune că *ar fi preferat să nu aibe ce mânca, însă să aibe părinții
lângă ea.*
*         FADERE* a prezentat opiniei publice *un proiect de lege* în care se încearcă stoparea acestui fenomen. Dacă legea va ajunge în Parlamentul României, *părinții plecați la muncă în străinătate, vor fi oblicati să petreacă cu copii lor lăsați în țara cel puțin 3 luni pe an*. Iar Guvernul României *va ajuta parțial și după caz, deplasarea părinților* la copii ori a copiilor la părinți, pentru ca acest lucru să fie posibil.
        * Românii *care locuiesc în Europa și Republica Moldova *vor putea vota *melodia formației Voltaj imediat după ce pe scenă din Viena vor actua toți concurenții și se va da *"Start Vot".* Numerele de telefon vor fi afișate pe ecran în seara concursului.
         Faptul că *formația Voltaj* este una dintre *cele mai cunoscute formații* din România, că de această dată va interpreta la concursul Eurovizion *o melodie așa frumoasă*, că în această melodie se tratează *un subiect atât de sensibil* care afectează o mare parte dintre românii din diaspora, și *faptul că ne iubim țara*, sunt motive suficiențe *să demonstrăm solidaritate* și *să ne comportam la fel că la alegerile din
Noiembrie 2014*. Să votăm cu toții sâmbătă  melodia *„De la capat”*,  a declarat Daniel Tecu președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii