Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federația Națională PRO AGRO apreciază implicarea M.A.D.R. în eliminarea taxei pe stâlp

ro

28 Aug, 2015 15:46 1525 Marime text
Având în vedere noile prevederi ale Codului Fiscal prin care taxa pe stâlp pentru construcțiile speciale din agricultură va fi eliminată începând cu data de 1 ianuarie 2016, Federația Națională PRO AGRO apreciază eforturile depuse de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu privire la eliminarea acesteia.
 
Considerăm că această masură, solicitată și de către membrii Federației Naționale PRO AGRO, va stimula absorbția de fonduri europene nerambursabile, cu precădere pe partea de silozuri, spații de depozitare și chiar investiții în ferme zootehnice.
 
Astfel, o investiție de 1 mil euro presupune achitarea taxei pe construcții speciale de 1% din valoarea investiției, pe intreg parcursul implementării proiectului, respectiv 10 ani, ajungându-se la o cheltuială suplimentară de 100 000 euro, neatractivă pentru investițiile din sectorul agroalimentar. Ca urmare a deciziei de eliminarea a taxei prezentată anterior, începând cu data de 1 ianuarie a anului 2016, aceasta nu va mai fi plătită de niciun investitor.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii