Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FADERE A ÎMPĂRȚIT MĂNUȘI ȘI FULARE DE „MOȘ NICOLAE” Românii din diaspora ajută mereu persoanele nevoiașe din țara

ro

07 Dec, 2014 09:51 1484 Marime text
Sub proiectul „Iubesc România”, FADERE, (Federația asociațiilor de români din Europa), a împărțit de Sfântul Nicolae ajutoare (mănuși și fulare) copiilor de la școlile I-VIII din orașul Însurăței, județul Brăila. Copiii au primit cu mare bucurie ajutoarele din diaspora care le-au incalizt nu numai inimile, ci și mâinile.
 
  Ajutoarele au fost strânse în această vară de către FADERE pentru a fi împărțite în zonele sărace ale României și au fost donate de români rezidenți în Spania.
 
  Reamintim că sub același nume (Iubesc România) FADERE a organizat în această vară un proiect umanitar în aceeași localitate. Proiectul a fost realizat de un grup de studenți români din Spania și fost destinat familiilor sărace din zona Brăila. Studenții au zugrăvit, au reparat și au făcut curățenie în casele câtorva familii sărace, iar în final le-au împărțit ajutoare strânse în Spania.
 
  „Românii din diaspora au demonstrat mereu că au „inima mare” și că își iubesc țara. Ei au răspuns favorabil ori de câte ori FADERE a făcut un apel pentru sprijinirea românilor din țara.” A declarat Daniel Tecu, președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.
 
 Presa FADERE
 Federația asociațiilor de romani din Europa                           06-12-2014
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii