Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea proiectului national Sanse egale si respect pentru femeia din societatea romaneasca

ro

11 Feb, 2010 18:26 1675 Marime text

 COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 15 februarie 2010 ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa, va avea loc deschiderea oficială a proiectului naţional Şanse egale şi respect pentru femeia din societatea românească, proiect derulat de Federatia Sanitas România în perioada 01.09.2009 - 31.08.2012.
Proiectul strategic face parte din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  şi este finanţat din Fondul Social European – “Investeşte în oameni!”.
Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în societatea românească şi încurajarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii pentru femei. În cadrul proiectului, vor fi organizate campanii de conştientizare, la nivel naţional, în ceea ce priveşte lupta împotriva discriminării şi violenţei şi promovarea drepturilor civile ale femeilor.

Proiectul urmăreşte calificarea femeilor în meserii căutate pe piaţa muncii, asigurându-se creşterea competitivităţii şi facilitarea integrării sociale a acestora, în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii in România. Vor fi calificate 1000 de femei, selectate din toate judeţele ţării, care vor participa la cursuri de calificare/ recalificare, organizate de furnizori autorizati CNFPA din Romania, în următoarele meserii:

1. Baby sitter, cod COR 5133.1.1, nivel 1 de calificare - 600 de persoane;
2. Ingrijitor/ ingrijitoare batrani la domiciliu, cod COR 5133.1.2, nivel 1 de calificare - 200 de persoane;
3. Ingrijitor/ Ingrijitoare bolnavi la domiciliu, cod COR 5133.2.1, nivel 2 de calificare – 200 de persoane.

Toate cursurile sunt gratuite pentru participante, iar la sfarsitul cursurilor acestea vor primi certificate de calificare recunoscute la nivel national si/sau european, avizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului.

Cursurile de calificare în judeţul Constanţa, pe Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, vor începe cu următoarele grupe:

1. Baby sitter, cod COR 5133.1.1, nivel 1 de calificare - 28 de persoane la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa;
2. Baby sitter, cod COR 5133.1.1, nivel 1 de calificare - 28 de persoane la Sanatoriul Balnear Mangalia.
3. Îngrijitoare bătrâni la domiciliu, cod COR 5133.1.2, nivel 1 de calificare – 28 de persoane la Spitalul Municipal Medgidia.

 Deschiderea proiectului se va face la sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, luni 15 februarie 2010 ora 11,00, în prezenţa  reprezentanţilor Federaţiei SANITAS din România, a reprezentanţilor firmei ce imprementează proiectul şi a conducerilor instituţiilor implicate în derularea acestui proiect: Casa de Asigurări de Sănătate Judeţeană Constanţa, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Spitalul Municipal Medgidia şi Sanatoriul Balnear Mangalia.

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte,
Manea Nicolae

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii