Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COTAR solicita aplicarea progresiva a normelor prin care toti conducatorii auto sunt obligati sa-si pregateasca masinile de iarna cu cauciucuri, lanturi sau materiale antiderapante

ro

02 Nov, 2010 22:35 1693 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

           CONFEDERATIA OPERATORILOR si TRANSPORTATORILOR AUTORIZATI din ROMANIA (C.O.T.A.R.), cu sediul in Bucuresti, str. George Enescu, nr. 27-29, parter, camera 17, sector 1, prin Presedinte Vasile STEFANESCU, legal constituita prin Incheierea de Sedinta a Camerei de Consiliu din data de 09.04.2009, pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti, in dosarul nr. 12752/3/2009, formulam prezentul comunicat,
Prin care solicitam Ministerului Transporturilor si Infrastructurii aplicarea progresiva, in timp, a  normelor prin care toti conducatorii auto sunt obligati sa-si pregateasca masinile de iarna cu cauciucuri, lanturi sau materiale antiderapante.
Intrucat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii se lucrează la normele care îi vor obliga pe şoferii maşinilor de mare tonaj să circule pe timpul iernii doar dacă au cauciucuri de iarnă, iar proiectul noului Cod Rutier a fost completat de parlamentari cu obligarea tuturor conducătorilor auto de a-şi pregăti maşinile de iarnă cu cauciucuri, dar si lanturi sau materiale antiderapante, stabilindu-se taxe usturatoare pentru tractarea de urgenta si penalitati pentru timpul in care i-au blocat pe altii, ne exprimam nemultumirea fata de aceasta masura  si refuzam sa credem faptul ca exista si alte inerese , sau se incearca oprirea circulatiei autoturismelor cum se proceda inainte de 1989 la aparitia primei zapezi.

Inainte de a se aplica aceasta masura consideram ca este necesar ca  reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii sa-si indeplineasca atributiunile prevazute de lege, intrucat in conformitate cu prevederile art.3 alin. (1) din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, „Administratorul drumului public este obligat să asigure viabilitatea acestuia”.
 In acest sens, pe timpul sezonului rece, administratorul drumului trebuie, inainte de sosirea primei zapezi, sa instaleze parapeti in apropierea partii carosabile, ceea ce nu a mai facut in ultimii ani, pentru a preveni blocarea traficului rutier cu zapada si sa incheie, din timp, contracte de deszapezire cu societati care au in  dotare utilajele necesare acestei activitati, in stare de functionare si pregatite sa intervina la nevoie.

Lipsa acestei pregatiri pentru sezonul rece din partea administratorului drumului s-a observat si in anii trecuti,si nu intelegem de ce pentru proasta organizare a acestora  se impun aceste masuri incepand de ieri ??? OARE EXISTA UNDEVA STOCURI DE CAUCIUCURI SI TRBUIESC URGENT VANDUTE????  Oare se uita faptul ca exista si cauciucuri  „ALL SEASONS”  Aceaste  cauciucuri nu trebuiesc montate numai pe rotile de tractiune ??? si numai pentru acele autovehicule care parasesc localitatea?????

 Fata de cele prezentate mai sus, avand in vedere situatia economico-financiara  actuala a tuturor transportatorilor,taximetristilor,scolilor de soferi, dar si a populatiei in general, ne exprimam convingerea ca aceasta masura va fi aplicata in mod progresiv, esalonat in timp.


PRESEDINTE,
Vasile STEFANESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii