Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COTAR Ne-am convins, avem un preşedinte al ASF absolut iresponsabil!

ro

13 Oct, 2016 09:59 1918 Marime text
Bucuresti, 13 Octombrie 2016, COTAR a participat la sedinta organizata la Autoritatea de Supraveghere Financiara in data de 12 Octombrie, unde domnul Misu Negritoiu a prezentat propunerea de tarif RCA pentru un autovehicul de peste 16 tone, aceasta fiind in cuantum de 9800 lei/an.
Presedintele ASF, observand nemultumirea manifestata de catre transportatori a explicat faptul ca a luat in considerare alocarea unor costuri de administrare in cuantum de 40% initial,dupa care l-a scazut la 35%  pentru produsul de asigurare obligatoriu numit RCA.
Domnul Vasile Stefanescu, a intervenit si a amintit faptul ca astfel de costuri de administrare sunt supraevaluate, aflandu-se intr-o totala disproportie cu practica europeana, unde costurile de administrare pentru produsul de asigurare RCA sunt de aproximativ 25%.
„Observam in continuare, acelasi comportament protectionist al domnului Negritoiu, atunci cand sunt aduse in discutie interesele financiare ale multinationalelor din asigurari. Dansul lanseaza niste propuneri absolut iresponsabile, pornind de la ideea ca toti consumatorii captivi de polite de asigurari sunt datori sa plateasca niste costuri supradimensionate firmelor de asigurari, costuri care ascund in realitate, profitul societatilor de asigurari, pentru un produs de asigurare obligatoriu.” a declarat Vasile Stefanescu, Presedinte COTAR.
In fata argumentelor aduse de catre transportatori, domnul Negritoiu a inceput negocierea tarifului RCA, incercand din rasputeri sa mentina o cotatie cat mai ridicata a acestui produs de asigurare obligatoriu, adresand in final, propunerea de 7960 lei, pentru autovehicule de peste 16 tone, clasa B0.
Sa agreezi la Guvern in data de 14 Septembrie  un tarif de referinta la autovehicolele peste 16 tone de aproximativ 6200 lei/an,comunicat atunci de catre Vorniceanu Marius, vicepresedinte ASF  si sa prezinti la o luna distanta un tarif 7960lei/an, in care pretinzi  ca profitul asiguratorului este de doar 1% ,  denota faptul ca noi romanii suntem considerati doar niste vaci de muls ale multinationalelor .
COTAR se declara total nemultumit atat de valoarea finala nenegociabila transmisa de catre presedintele ASF, cat si de atitudinea partinitoare a acestuia atunci cand sunt in joc interesele asiguratorilor.
„Presedintele ASF, Misu Negritoiu, a negociat un tarif RCA exact ca un precupet din piata Matache, ce doreste sa mentina un pret ridicat la o ceapa degerata, stiind ca nu mai are concurenta la taraba”. – a transmis Vasile Stefanescu, Presedinte COTAR.
Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania respinge categoric propunerea ASF cu privire la cotatia de prima in suma de 7960 lei a unei polite RCA pentru un autovehicul de peste 16 tone si reaminteste tuturor faptul ca prima de risc pentru aceasta categorie reprezinta 2011 lei (raport Milliman), iar diferenta de 5949 lei, reprezinta costuri administrative si profitul societatilor de asigurari pentru produsul RCA.
„Atunci cand cheltuielile firmelor de asigurari sunt de aproape 3 ori mai mari decat prima de risc, vorbim fara echivoc, despre imbogatire fara just temei. Industria transportatorilor nu poate  sustine astfel de costuri dezechilibrate in raport cu daunele produse, Romania fiind singura tara din Europa, in care cheltuielile de administrare ale firmelor de asigurari sunt triple in raport cu prima de risc si culmea, arbitrul pietei sustine o asemenea enormitate!” a conchis Stefanescu.
COTAR va participa si in cursul zilei de astazi la dezbaterile organizate la ASF si pentru celelalte categorii de autovehicule destinate transportului, cum ar fi autovehiculele de transport persoane si cele folosite in regim de taxi,precum si pentru autovehicole inmatriculate pe persoana fizica.
Dupa incheierea sedintei de astazi, COTAR va prezenta rezultatele acestor analize si dezbateri intr-un viitor comunicat de presa, precum si masurile pe care urmeaza sa le puna in aplicare.
 
Biroul de Presa COTAR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii