Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conunitatea românilor din Grecia - Încotro?

ro

08 Jul, 2015 21:44 1516 Marime text
Accentuarea crizei din Grecia face viața din ce în ce mai grea pentru românii care lucrează acolo. FADERE - Federația asociațiilor de români din Europa a desfășurat un un proiecte de sondare a situației românilor din Grecia. În urmă acestui proiect am strâns următoarele date:
 
 Astăzi în Grecia locuiesc oficial 50 000 de români, dar după datele asociațiilor de români, numărul real este de 200 000.
 
 De la apariția primelor semne de criză, foarte mulți greci nu au mai dorit să mai angajeze români cu acte, ci doar la negru. Așa se justifica această diferență de 150 000 de români față de situația prezentaata de autorități.
 
 În acest moment situația conaționalilor noștri din Grecia este disperată, foarte mulți dintre ei nu și-au mai primit salariile din lipsă de cash. O mare parte dintre ei vor pleca în concedii în România și vor aștepta să vadă ce se va întâmplă până în septembrie și abia atunci vor luă o decizie cu privire la viitorul lor. Alții s-au întors deja în țara sau au plecat în special în țările nordice Anglia, Norvegia sau Germania.
 
 „Poate că odată vom ajunge și noi ca acele țări în care guvernele intervin pentru sprijinirea comunităților ajunse în crize cauzate de factori externi”. :a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE- Federația asociațiilor de români din Europa.
 
Presa FADERE
Federația asociațiilor de români din Europa 08 07-2014
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii