Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Lidl prețurile sunt așa cum nu le-ai mai văzut! TVA-ul scade la 9%, iar prețurile scad pe bune

ro

27 May, 2015 16:34 1421 Marime text
București, 27 mai 2015. La Lidl prețurile sunt așa cum nu le-ai mai văzut. De la 1 iunie, cota de TVA scade de la 24% la 9% pentru toate produsele agroalimentare, iar la Lidl, prețurile scad pe bune. Reducerea TVA-ului le va aduce clienților prețuri cu 12% mai mici și un plus direct în buzunarul lor.
 
Pentru a-i asigura pe clienți că prețul plătit este cel corect, Lidl demarează o campanie de informare, prin care le explică românilor cum procentul de 15% scăzut din valoarea actuală a TVA-ului se reflectă în noul preț al produsului ca o reducere la raft de 12%.  
 
Astfel, dacă un produs are prețul net de un 1 leu, până acum prețul de vânzare era 1.24 lei ( 0.24 lei  reprezentând TVA-ul). De la 1 iunie, prețul de vânzare pentru același produs este de 1.09 lei (0.09 lei reprezentând TVA-ul), diferența dintre prețul inițial și cel de după reducerea TVA fiind de 15 bani, adică 12%.
 
Pentru a asigura transparența totală în ceea ce privește reducerea prețurilor prin aplicarea reducerii cotei de TVA, de la 1 iunie, Lidl va afișa la raft atât vechiul preț al produsului, cât și cel nou. O consecință directă și imediată a acestei reduceri, în ceea ce privește strict modul de calculare și afișare a prețurilor, este că vor dispărea prețurile psihologice de tipul „x.99 lei”, excepție făcând produsele aflate în promoție unde intervenția asupra prețului este suplimentară față de simpla reducere a cotei de TVA. 
 
Prețurile scad pe bune la Lidl. Vino să vezi cum arată noul coș de cumpărături!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii