Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O saptămână plină de concerte la București și Sibiu

ro

18 May, 2015 16:20 868 Marime text
După un start în forță pe 14 mai, simultan la București și Sibiu, și primele zile ale Bucharest International Jazz Competition și Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, EUROPAfest 2015 își continuă seria celor 10 zile de evenimente astfel:

18 mai - concert extraordinar de jazz din Bucharest International Jazz Competition. Pe scena Teatrului Excelsior vor evolua: Shalosh | Israel, Zadeno Trio | Italia și Atom String Quartet | Polonia.

Tot de pe 18 mai până la Gala EUROPAfest jazz-ul și clasicul se mută și în spațiul neconvențional al Caffe Festival Ibis. De la mijlocul festivalului dăm foaia și trecem într-un registru mai destins, cadrul formal al sălilor de teatru fiind înlocuit cu unul îmbietor, de cafenea. O atmosferă fără pretenții, în care muzica bună, atmosfera și relaxarea sunt notele de bază. Artiștii aduc puțin din aerul orașelor cosmopolitane în mijlocul publicului: 18 mai, Monofunktional | Austria, pe 19 mai – Mynah | Italia. Agenda este completată din 20 mai de spectacole explozive în care trupele reușesc un melanj interesant între stiluri și surpind prin originalitate și inovație - Jam Session, “Classic meets Jazz” și pe 22 mai “Best of Jazz”.

Zilele de 21 și 22 mai aduc din nou concerte și în Sibiu, pe scena Sălii Thalia. Sub bagheta dirijorului Theo Wolters din Olanda, pe 21 mai, Orchestra Filarmonicii din Sibiu îi are ca soliști pe Edwin Kim – vioară si Melanie Chae – pian, din Coreea de Sud, iar pe pe 22 mai, finaliștii Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti vor evolua în Extraordinary Classical Concert | Best World Violinists.

23 mai reprezintă punctul culminant al festivalului având loc Gala EUROPAfest. Pe scena Teatrului Odeon finaliștii Bucharest International Jazz Competition își vor disputa marele premiu. Tot cu aceeași ocazie are loc și decernarea premiilor concursului de vioară, iar Casa Regală va acorda Diploma de Excelență.   

Festivalul este o gură de aer proaspăt în peisajul bucureștean, unde publicul primește de obicei doar ceea ce se vinde. Punând accentul pe calitate și mai puțin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, încurajează apropierea publicului de genuri precum jazz, blues, clasic. De asemenea, asumându-și rolul de formator, facilitează apropierea tinerilor de muzica bună oferind intrarea liberă studenților, în limita locurilor disponibile.

Încă 6 zile de răsfăț marca EUROPAfest - concerte, exuberanță, emoții și atmosferă electrizantă pentru un public care apreciază muzica de calitate, interpretările inedite și este curios să cunoască artiști din 45 de țări.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii