Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O lună până la mult aşteptatul concert al Ansamblului Alexandrov din Constanţa

ro

18 Oct, 2017 16:04 2200 Marime text
Bucureşti, 18 octombrie 2017 – Ne mai desparte doar o lună de spectacolul Ansamblului Alexandrov de pe 19 noiembrie de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Un autentic spectacol rusesc, care promite o seară memorabilă la malul mării. Director artistic: Gennady Sachenyuk. Un eveniment organizat de Asociația Culturală Mall 4 Art.

Concertul The Great Revival este una dintre marile capodopere ale Corului Alexandrov, un mozaic de istorie, creaţii muzicale felurite şi melancolie. Spectacolul poartă o puternică încărcătură emoţională, fiind dedicat memoriei membrilor corului care au trecut în nefiinţă în urma tragicului accident aviatic din 2016.

În ultimii 30 de ani de activitate, Ansamblul Corului Alexandrov a oferit peste 7.000 de reprezentaţii, în mai multe limbi, în faţa a peste 20 de milioane de spectatori entuziaști. Pe lângă incontestabilul talent muzical, spectatorii apreciază valorile pur militare pe care rușii le reprezintă. Fiecare reprezentaţie a corului este însoţită de mândra uniformă şi de o conduita militară imperturbabilă.

Dintre toate aceste calităţi, de departe cea mai remarcabilă este disciplina de care corul dă dovadă, puternic înrădăcinată în istoria lor și respectată cu stricteţe de fiecare membru. Dirijorul Boris Alexandrov, fiul celui care a dat numele corului, obişnuia să părăsească scena și să lase grupul să performeze singur "En Route". Membrii erau poziționați astfel încât unii îl vedeau și alții nu pe liderul orchestrei. Părea a fi un truc, dar în realitate nu exista niciunul.

“Membrii ansamblului erau atât de disciplinați și experimentați, încât puteau simți ritmul simultan, puteau să cânte și să se danseze împreună automat, fără dirijor ... În Canada, în timpul unui concert, Alexandrov a părăsit scena, lăsând ansamblul să performeze singur timp de o jumătate de oră.” îşi amintea Mikhailovich Kharitonov, fost bass-bariton din Rusia, Artist al Poporului Rusesc şi Artist Onorat al Rusiei.

Biletele pentru concertul din Constanţa al Ansamblului Alexandrov sunt disponibile online prin eventim.ro, bilet.ro, myticket.ro şi bilete.ro. În format fizic acestea se pot cumpăra de la casele de bilete ale Casei de Cultură a Sindicatelor, la prețurile de 150 și 200 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii