Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrul Tudor Gheorghe vorbește despre ”generația englezismelor”, pe muzică de taraf

ro

08 May, 2015 19:42 1100 Marime text
Pe 14 mai, de la ora 20:00, la Sala Palatului, Tudor Gheorghe și instrumentiştii Virgil Iordache (vioară), Floricel Gheorghe (ţambal), Liviu Preda (braci) şi Ionel Feraru (contrabas) vor dărui un spectacol de colecție, o chintesență a cântecului popular tradițional. ”The best of taraf” cuprinde o sinteză a celor mai frumoase melodii de muzică populară pe care maestrul Tudor Gheorghe le-a cântat pe atâtea scene alături de instrumentiștii săi.
 
„Trăim alături de o generație fascinată de limba engleză, care bagă englezisme d-astea și când e cazul și când nu e cazul. Atunci, ca să mă amuz, am zis The best of taraf”, spune maestrul Tudor Gheorghe.
 
Spectacolul cu profunde valențe spirituale va fi presărat și cu momente de interacțiune cu publicul.
”Am fost apostrofat, uneori, cu pseudo eleganță intelectuală, că după ce am făcut spectacole cu orchestre simfonice și coruri academice n-ar trebui să mă cobor la un amărât de taraf, fie el și tradițional. Răspund pentru cei care mă înțeleg: mă înalț, dragilor, alături de taraf! Lângă ei mă simt mângâiat de Guguianu și Brâncuși, lângă ei îi aud pe Enescu și Zamfir care-mi șoptesc cum trebuie să rămân. Să rămânem. Credeți-mă!”.
 
Biletele pentru concertul ”Best of Taraf” sunt disponibile la prețuri variabile, în funcție de categorie și, pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Cărturești, Humanitas, de la casa de bilete a Sălii Palatului și online accesând, www.eventim.ro sau www.vreaubilet.ro.
Prețurile biletelor sunt următoarele:
Categoria VIP 200 RON;
Categoria I 150 RON;
Categoria II 120 RON;
Categoria III 100 RON;
Categoria IV 70 RON.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii