Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diva ye-ye, Sylvie Vartan va concerta in premiera la Sala Palatului, in primavara!

ro

24 Jan, 2014 13:57 1346 Marime text
Celebra cantareata de muzica pop si actrita franceza de origine bulgara, Sylvie Vartan va concerta in premiera la Sala Palatului din Bucuresti! Evenimentul este organizat de Project Events si va avea loc pe data de 27 aprilie 2014! Despre Sylvie, diafana blonda ce scandaliza lumea cu ritmurile ei s-au scris peste 25 de carti, s-au lansat pe CD colectii complete ale melodiilor sale, in timp ce la Paris, Palatul Galliera gazduieste o expozitie a celor mai frumoase costume pe care le-a purtat.
 
  Sylvie Vartan, nascuta la 15 august 1944 in Bulgaria este o celebra cantareata de muzica pop, rock si ye-ye. Sylvie a avut un frate cu sapte ani mai in varsta, pe nume Eddie. Dupa ce Bulgaria a fost invadata de sovietici in septembrie 1944, casa familiei ei a fost confiscata, aceasta fiind nevoita sa se mute in capitala. Un an mai tarziu, un prieten de familie a inceput productia unui film despre razboiul dintre Turcia si Bulgaria. Acesta i-a dat lui Sylvie un rol de scolarita in film, facand-o sa-si doreasca sa lucreze in industria de divertisment. Tatal ei Georges, de origine armeana a fost numit atasat al ambasadorului Bulgariei  in Franta iar mama sa de origine ungara - Illona, si-a urmat sotul in Franta in decembrie 1952. In primii ani la Paris, familia a locuit in camera unui hotel. Tinerii Sylvie si Eddie nu vorbeau franceza, acesta fiind un moment dificil pentru ei. Parintii au intuit talentul fiicei lor, trimitand-o sa urmeze cursurile de arta dramatica, cantec si dansuri "Twisting Schoolgirl". In garsoniera din cartierul parizian Les Halles unde a locuit impreuna cu parintii sai, Sylvie a inceput sa cante si sa se pregateasca pentru succesul care a venit pe cand avea doar 16 ani. A fost numita “la collégienne du twist” si “regina yé-yé” iar la varsta de 17 ani aparea deja la televizor, hit-urile sale fiind difuzate la radio si fredonate frenetic de tinerii vremii. La inceputul anilor ’60 lucrurile au inceput sa mearga mai bine, familia Vartan mutandu-se intr-un apartamentul de pe Michel Bizot Avenue. Apartamentul era situat chiar deasupra apartamentului lui Franck Tenot, un bun prieten al lui Eddie, cu care au impartasit interesul pentru muzica jazz (Eddie canta la trompeta). In timpul liceului, Sylvie s-a bucurat de muzica precum: jazz - la fel ca fratele ei, dar si de rock'n roll-ul lui Elvis Presley, Brenda Lee, Bill Haley.
 
  Era disco a artistei a culminat cu show-ul TV „Dancing star” din 1977. In cadrul RCA Label, Sylvie a vandut milioane de discuri, fiind cea mai prolifica artista a acestei case de discuri, dupa Elvis Presley! In 1990, artista a concertat la Palatul Culturii din Sofia, deschizand si incheind show-ul cu un cantec in limba bulgara, aceasta fiind prima vizita la Sofia dupa emigrarea din ’52. Au urmat cateva noi hituri, dar si moartea fratelui sau, in 2001, motiv pentru care artista a iesit din atentia publicului, luand o pauza. In toamna lui 2004 Sylvie a inceput sa inregistreze din nou si sa concerteze in tarile francofone si in Japonia. In 2009 a inceput un turneu ce a trecut prin Japonia, Canada, SUA, Elvetia, Turcia, Franta, Italia, Spania, Olanda si Belgia. Din 2009 si pana in prezent, Sylvie a lansat 3 noi albume: Toutes peines confondues (2009), Soleil bleu (2011) si Sylvie in Nashville (2013). Sylvie este cel mai activ si mai de succes artist din generatia ye-ye. Cele mai cunoscute piese ale sale sunt: „Let's twist again”, „La plus Belle Pour Aller Danse”, „Ne m'oublie pas”, „Irresistibilmente”, „Twiste et chante”, „J'ai un probleme", „L'amour au Diapason", „Parle moi de ta vie", „Petit Rainbow", „Bye Bye leroy Brown", „Disco Queen", „Nicolas", „Caro Mozart".
 
  Cantareata celebra a anilor '60 a aparut pe scena alaturi de formatia The Beatles si de fostul ei sot Johnny Hallyday. Mama a tanarului actor David Hallyday, este in prezent casatorita cu actorul Tony Scotti si bunica a trei nepoti: Cameron, Ilona si Emma. Sylvie si Tony au adoptat o fetita din Bulgaria, pe nume Darina. Artista a cochetat si cu cinematografia, jucand in 11 filme.
 
  “Liceana twistului” de altadata, Sylvie Vartan si-a castigat renumele international si dragostea lumii in “epoca de aur” a muzicii, anii '60. Dupa 40 de milioane de albume vandute, 1300 de piese in 10 limbi diferite, 2000 de coperti de revista si sute de spectacole in toata lumea, Sylvie pare sa fi ramas aceeasi diva care stabilea in anii ‘65 standardele internationale de frumusete, cu rochiile sale scurte, asortate cu ciorapi mati sau bretonul retezat. Sylvie, rasfatata revistelor de moda din anii '60, frumoasa care avea sa-l seduca pe “Elvis-ul” francezilor, Johnny Hallyday, (cu care avea sa formeze aproape 15 ani “Cuplul de Aur” al Frantei), va concerta pentru prima oara la Sala Palatului din Bucuresti, pe 27 aprilie 2014!
 
  Biletele pentru acest concert sunt disponibile din data de 24 ianuarie, de la ora 14.00. Acestea se pot achizitiona din urmatoarele locatii: Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Muzica si Diverta, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si magazinul BiletFan - Statia de metrou Unirii 1. Lista magazinelor din alte orase ale tarii se gaseste aici. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe: BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, EVENTIM.ro sau MYTICKET.ro!
 
  Preturile biletelor pentru concertul „SYLVIE VARTAN” din 27 aprilie 2014 sunt urmatoarele:
- 300 lei (categoria VIP)
- 250 lei (categoria 1)
- 200 lei (categoria 2)
- 150 lei (categoria 3)
- 100 lei (categoria 4)
- 50 lei (categoria 5)
 
  ~~Concertul „SYLVIE VARTAN” va avea loc pe 27 aprilie 2014 la Sala Palatului din Bucuresti si este un eveniment organizat de Project Events.~~
 
https://www.youtube.com/watch?v=tpVsCLdzido
 
https://www.youtube.com/watch?v=LSB2ew4P7e0
 
www.ProjectEvents.ro *** www.facebook.com/ProjectEvents.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii