Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul Internațional al UCI ajunge în România Promovarea litoralului românesc printr-un eveniment sportiv internațional, pe o plajă sălbatică

ro

27 Mar, 2015 15:10 1668 Marime text
La sfârșitul lunii aprilie, litoralul românesc va fi în centrul atenției mondiale, deoarece organizează Beach Race XCO, un inedit concurs de ciclism MTB, care face parte din circuitul internațional de evenimente sportive ale Uniunii Cicliștilor Internaționali. Competiția va avea loc în data de 25 aprilie 2015, pe plaja sălbatică din comuna Corbu și va alinia la start câteva sute de pasionați ai sportului pe două roți.

Manifestarea sportivă, singura din Europa care se desfășoară pe nisip, se adresează, atât cicliștilor profesioniști, cât și amatorilor, iar participanții vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din anul 2016.

Traseul are o lungimă de 4,1 km, jumatate fiind pe plaja și cealaltă jumatate pe coasta de acces pe faleză. Pe lângă tradiționalele premii pentru cele șase categorii și importantele puncte pentru Olimpiada de la Rio 2016, sponsorii vor acorda și premii speciale (fairplay, pentru persoane cu dizabilități, cel mai tânăr concurent, cel mai în vârstă concurent și o tombolă dedicată tuturor concurenților).
La eveniment va fi prezent și olandezul Birkeland Bjorn, Comisarul Internațional al Uniunii Cicliștilor Internaționali.

Plaja Corbu, situată la 8 km nord de stațiunea Mamaia, în vecinătatea orașului Năvodari, este considerată de specialiștii în turism ca fiind “o alternativă mai liniștită și, totodată, mai salbatică a stațiunii Mamaia”. Plaja Corbu este, fără doar și poate, o oază de vis pentru cei care doresc să audă doar valurile mării, nicidecum muzica din cluburi sau zgomotul mașinilor. În apropiere se află Aeroportul Mihail Kogălniceanu și Cetatea Histria. Deoarece din dreptul comunei Corbu începe oficial “Rezervația Deltei Dunării”, aceasta mai poartă numele de “Ancora Deltei”.

Înscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.mtbpeplaja.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii