Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania umanitara “Mos Nicolae la Mereni”

ro

09 Dec, 2014 12:00 1367 Marime text
8 decembrie 2014

Moș Nicolae a venit în comuna Mereni din județul Constanța, unde duminică a lăsat cadouri pentru 27 de copii aparținând de 5 familii nevoiașe din localitate.
 
Campania “Mos Nicolae la Mereni” nu este o campanie umanitara clasica, pregatita cu cateva luni inainte, ci una fulger, nonconformista si… internationala. Este un gest de profunda omenie din partea studentilor straini de la Facultatea de Medicina a Universitatii “Ovidius” din Constanta, sectia cu predare in limba engleza, de a-si ajuta semenii in nevoie, oferind bucurie, intr-o zi in care toti copiii ar trebui sa simta spiritul sarbatorilor de iarna.

Ideea Campaniei umanitare “Mos Nicolae la Mereni” s-a nascut pe 2 decembrie  si in doar 4 zile a devenit realitate.
La propunerea Centrului pentru Resurse Civice, asociatie in cadrul careia functioneaza Centrul pentru Migranti Constanta, grupul studentilor straini care studiaza la sectia cu predare in limba engleza a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii “Ovidius” a imbratisat propunerea de a deveni Mos Nicolae pentru copiii unor familii numeroase si s-a organizat exemplar, intr-un timp record.
Prin contributia studentilor straini medicinisti s-au colectat 6000 de lei, bani din care s-au cumparat alimente de baza, pilote groase pentru pat si detergent pentru 5 familii cu multi copii din comuna Mereni si municipiul Constanta. Pe langa alimente, cei 27 de copii au primit fructe, dulciuri, caiete, haine donate de catre studeti, produse de igiena personala si cate un brad mic de Craciun.

“Organizez de patru ani de zile campanii de Craciun, dar niciodata nu am intalnit un grup de donatori atat de implicati, bine organizati si operativi. Sa mobilizezi sute de studenti in doar 4 zile si sa colectezi 6000 de lei mi se pare o performanta remarcabila. Nu au contat orele petrecute la cumparaturi, frigul indurat la sortarea produselor in fata magazinului, ci am simtit tot timpul un spirit de bucurie adevarata din partea lor, bucurie alimentata de faptul ca pot pot ajuta pe cineva. Sunt sigura ca vor fi niste medici cu suflet, care pretuiesc oamenii si ii respecta. Le multumesc mult pentru gestul lor. Sunt un model demn de urmat”, a declarat Isabela Stefan-Iorga, consilier pe problemele migrantilor la Centrul pentru Resurse Civice Constanta si coordonator al campaniei.

Nici vremea friguroasa, nici ploaia nu i-au sperat pe cei peste 20 de studenti care au luat cu asalt noroaiele din sat, ca sa ofere cadourile personal. Si chiar daca Mos Nicolae - mai batran, a ajuns cu intarziere de o zi in satul Mereni, bucuria a fost imensa pentru familiile care-l asteptau. Un multumesc adresat sincer pentru ajutorul primit si colindul pe care copiii familiei constantene l-au cantat, au facut ca ziua sa fie una cu totul deosebita pentru toti cei prezenti.
Actiunea a avut, pe lângă scopul umanitar si unul de integrare al migrantilor din județul Constanta in viata sociala pentru a demonstra ca nu conteaza tara de provenienta atunci cand exista umanitate si teluri comune.

 “Prin aceasta actiune dorim sa avem grija de oameni. Dorim sa motivam cat mai multi oameni ca impreuna sa mai reducem din suferinta care exista in aceasta tara minunta. Ziua aceasta a fost una dintre cele mai frumoase zile pe care le-am petrecut in Romania pana acum. Sunt sigur ca vor mai fi si altele asemenea”, a precizat Spyridon Vlacos, reprezentantul studentilor straini care studiaza la sectia cu predare in engleza, a Facultatii de Medicina a Universitatii “Ovidius”.
Partener în cadrul acțiunii a fost Comisariatul pentru Societatea Civila Constanta, dar si trei localnici din comuna Mereni, care i-au insotit pe voluntari si i-au sprijinit in actiune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii